Sara Pešut, mlada nada kickboxinga: Nema straha na natjecanjima, treniram i subotom i nedjeljom

Sara Pešut, mlada nada kickboxinga: Nema straha na natjecanjima, treniram i subotom i nedjeljom

- Kao djevojčica sam došla na jedan trening kickboxinga i odmah mi se svidjelo. Trener je vrlo brzo vidio moj talent i nastavio me poticati dalje, kaže Sara

Prva mjesta na svjetskim kupovima, vodeća na tronu na europskim razinama te višestruka državna prvakinja i hrvatska reprezentativka u kickboxingu – mlada Sara Pešut zasigurno nije prošla nezapaženo. Ima samo 14 godina, a ova Riječanka postala je ime koje se jako često spominje u borilačkim krugovima i nesumnjivo je svojim talentom privukla interes mnogih. Kickboxingom se počela baviti sa sedam godina, a danas je članica Riječkog kluba Sušak i Taekwando kluba Rijeka.

Na pitanje kakav je osjećaj nizati odlične rezultate i kako se nosi očekivanjima, ova mlada nada za Hrvatsku reprezentaciju kaže:

– Osjećaj je odličan! Super je raditi i trenirati, pritiska nema, on se pojavi jedino na natjecanjima i to najčešće u finalnim borbama, što je i normalno. No, budući da treniram svaki dan, i subotama i nedjeljama, straha nema.

Sportskoj publici Sara je poznatija osvojenim prvim mjestima na svjetskim kupovima u Lignanu i Riminiju, brončanom medaljom europskog prvenstva u Poljskoj i zlatnim odličjima na državnim natjecanjima održanim u Kostreni i Imotskom te raznim međunarodnim natjecanjima. Ono za što se trenutno sprema je Svjetsko prvenstvo koje se održava u Riminiju u kolovozu.

– Trenutno treniram za prvenstvo u Riminiju koje se održava od početka do kraja osmog mjeseca. Svaki naš trening je i trening za natjecanje, a on izgleda tako da najčešće radimo u  parovima. Trener nas uvijek mijenja, tako da se skoro nikad ne bori isti par i uvijek naučim nešto novo.

Sarina sportska priča započinje 2007. godine kada je tražila neki sport kojim bi se bavila i kada se na  prvi pogled zaljubila u ovu borilačku disciplinu koja zahtijeva puno koncentracije, truda, brzine i koji  je tehnički vrlo zahtijevan:

– Kao djevojčica sam tražila neki sport koji bi trenirala te sam došla na jedan trening kickboxinga i odmah mi se svidjelo. Na treninzima sam stekla nove prijatelje koji su me dosta toga naučili, a trener je vrlo brzo vidio moj talent i nastavio me poticati dalje. Najveću podršku dobivam od svojih roditelja, prijatelja, škole i svakako ne smijem zaboraviti svoje sponzore, kaže Sara.

Svoje vrijeme Sara je posvetila školi i treninzima, a uz kickboxing trenira i taekwando.slobodno vremena s kojim raspolaže, voli se družiti i izlaziti s prijateljima.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.