Šarić: “Bilo koju osobnu nagradu bi mijenjao za medalju s Hrvatskom”

Šarić: “Bilo koju osobnu nagradu bi mijenjao za medalju s Hrvatskom”

Foto: www.fiba.com

Hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju od 21:30 igra utakmicu osmine finala Eurobasketa sa Rusijom, a u tom susretu će sve oči biti uprte u dinamični hrvatski dvojac kojeg čine Bojan Bogdanović i Dario Šarić.

Mlađi od spomenutog dvojca oduševljava svojim igrama na Eurobasketu, ima prosjek od 15.2 poena i 7.4 skokova, a njegove akcije se često vrte kao najljepši potezi dana. U razgovoru za službenu stranicu Eurobasketa košarkaš Philadelphie 76ersa je naglasio kako se odlično na terenu razumije s Bojanom Bogdanovićem, te kako je vrhunska asistencija na utakmici protiv Španjolske produkt tog razumijevanja. Upitan da li žali za izmaknutom nagradom za NBA rookieja godine Šarić nije puno dvojio koji su mu prioriteti:

“Da sam i dobio tu nagradu, odmah bi je mijenjao za medalju na Eurobasketu sa Hrvatskom. Predugo čekamo tu medalju, sanjamo je i svaku osobnu nagradu bi mijenjao za penjanje na postolje.”

Duge 22 godine su prošle od posljednje hrvatske košarkaške medalje, a Šarić je uvjeren kako njegova generacija može prekinuti veliku sušu.

“Osvajanjem medalje bi dokazali svoj potencijal. Jedina smo ekipa koja je pokazala da može igrati sa Španjolcima, što je odlično u slučaju da se opet sretnemo u turniru. Oni sada znaju da nisu nepobjedivi, ali prvo slijedi Rusija. To je najvažnija utakmica generacije, nema popravnog. Pobijedimo li Rusiju, krila će nam narasti i kasnije će biti samo lakše”, zaključio je Dario Šarić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.