Šarić: “Nedostaje mi Cibona, ne mogu je gledati u Turskoj”

Šarić: “Nedostaje mi Cibona, ne mogu je gledati u Turskoj”

Dario Šarić govori o Ciboni, Efesu, životu u Turskoj, košarkaškoj budućnosti, ali i suigraču Draperu od kojeg se ovih dana očekuje odgovor nastupa li za Hrvatsku ili ne.

Dario Šarić/Getty Images

U razgovoru za 24sata Dario Šarić osvrnuo se na Cibonu, život u Turskoj, reprezentaciju, ali i svoju budućnost.

Odmah je znao koja je obljetnica čega je 27. travnja: “Naravno, lani smo u Beogradu osvojili ABA ligu! Pratim samo rezultate, nemam gdje gledati. U Turskoj je internet dosta ograničen, ne mogu se gledati streamovi, do prije par godina je i YouTube bio zabranjen. Pomoćni trener Tomica Mijatović kaže mi da je u Njemačkoj za nekih 300 eura kupio nekakav kabel pomoću kojega može gledati… Da sam znao, nabavio bih ga i ja.”

Efes je ispao u četvrtfinalu Eurolige od moćnog Reala, a Dario kaže kako je u ovoj sezoni sakupio golemo iskustvo: “Možda sam više očekivao od sebe, ali uloga mi je drukčija. Puno sam naučio, sakupio dosta iskustva, igrao protiv velikih momčadi i dobio samopouzdanja. Sazrio sam i ljudski, bez obitelji, daleko od sredine na koju sam se naviknuo. Morao sam se prilagoditi, raditi stvari koje su prije drugi radili za mene, poput kućanskih poslova. Što mi je najteže? Peglanje. Nikad ne ispadne baš kako treba, nije sasvim ravno, ali ajde, nalikuje na nešto. A najlakše je staviti odjeću u perilicu pa nek se vrti.”

Od suigrača Dontayea Drapera uskoro se očekuje da obznani odluku hoće li ovo ljeto igrati za hrvatsku reprezentaciju.

“Želi igrati, tu nema dvojbe, ali umoran je i istrošen. Vidjet ćemo koliko će mu to koljeno i lakat dopustiti… Čuo sam se opet i s izbornikom, zamolio me da ga probam malo pogurati. I tako, odveo sam ga na večeru, malo ga nagovarao, i zbog izbornika i zbog sebe. Vidjet ćemo. I on i Lafayette su super momci i dobri igrači, možda je naša javnost sklonija Draperu jer je ipak tu igrao i osjetio Hrvatsku.”

Budućnost Šarića i dalje je neizvjesna: “Imam ugovor s Efesom s izlaznom klauzulom od nekih 800.000 eura na ljeto 2016. Moguće je da odem i ovog ljeta, ali to ovisi o klubu i njegovoj dobroj volji, o tome koliko će tražiti. Nitko im ne brani da traže i četiri milijuna. Baš su me prošlog tjedna posjetili ljudi iz Sixersa, glavni skaut te trener Brett Brown, dugogodišnji pomoćnik Gregga Popovicha u San Antoniju. Prvi put smo se nešto dulje družili, sviđa mi se. Philadelphia nije bila dobra, ali imao je najmlađu momčad lige, koja je još u procesu stvaranja.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.