Šarić potvrdio: “Odlazim u NBA!”

Šarić potvrdio: “Odlazim u NBA!”

Hrvatski košarkaš Dario Šarić sljedeće sezone igrat će na NBA parketima...

Darijo Šarić/ Hrvatska:Češka/ HKS

Mladi hrvatski košarkaš Dario Šarić potvrdio je kako će od iduće sezone nositi dres Philadelphie 76-ersa, koji su ga na draftu prije dvije godine u dogovorenoj zamjeni ‘oteli’ Orlando Magicu.

22-godišnji Šibenčanin trenutačno nastupa za turski Anadolu Efes, a javnosti je odluku priopćio uoči odlaska na završni dio priprema za olimpijski kvalifikacijski turnir u Torinu.

“Sve ide u smjeru da se odluka o NBA-u ostvari. Čekat ću da završi ovaj turnir, a tada ćemo još jednom sjesti za stol, dogovoriti se i, nadam se, potpisati ugovor u Americi”, kazao je Dario.

Philadelphia je ove godine, s pravom prvog izbora, u svoje redove dovela Australca Bena Simmonsa, čovjeka koji igra na istoj poziciji kao i hrvatski košarkaš, no Dario se izazova i konkurencije nimalo ne plaši. “Imam još godinu dana ugovor s Efesom, Perasović želi da ostanem, ali ljudima sam obećao da ću doći nakon dvije sezone. Za mene su obećanja najvažnija, ako si čovjek od riječi nema veze što je na papiru”, ističe.

Hrvatska kolonija u Americi protekle je godine brojala četiri člana – Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets), Mario Hezonja (Orlando Magic), Damjan Rudež (Minnesota Timberwolves) i Duje Dukan (Sacramento), a u novoj sezoni, kako sada stvari stoje, pridružit će im se Šarić, Dragan Bender (Phoenix Suns) i Ivica Zubac (Los Angeles Lakers).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.