Šarić: “Zaslužio sam nagradu za rookieja godine”

Šarić: “Zaslužio sam nagradu za rookieja godine”

U Hrvatskoj i svijetu se ne stišavaju reakcije na izbor Malcolma Brogdona za rookieja godine, a društvene mreže i novinske tekstove pune napisi kako je nagradu trebao osvojiti Dario Šarić.

Izjavu je napokon dao sam Šarić koji se osvrnuo na izbor Brogdona za najboljeg novaka, te naglasio kako unatoč čestitkama protivniku, smatra kako su glasači pogriješili u odabiru.

“Sigurno bi mi, kao i svakom igraču, puno značilo da sam dobio tu nagradu, bila bi to kruna moje dosadašnje karijere i ujedno temelj za nastavak. Ali NBA je odlučio kako je odlučio i treba čestitati protivniku. Ipak, mislim da sam zaslužio nagradu, dobro sam igrao tokom cijele godine, imao sam više dobrih utakmica u startnoj postavi i ova odluka će biti dobar poguranac za dalje jer smatram da je netko pogriješio.”

Potom se hrvatski košarkaški reprezentativac osvrnuo na podršku NBA legendi poput Shaquillea O’Neala, Charlesa Barkleya i Tracya McGradya, koja svakako puno znači mladom košarkašu koji je tek stigao u najjaču košarkašku ligu svijeta.

“Izuzetno mi je velika čast da su me na putu prema nagradi podržavale veličine poput O’Neala, Barkleya i McGradya, to mi jako puno znači. Veliko priznanje predstavljaju njihove rečenice i sigurno će služiti kao motivacija za daljnji rad.”

Nakon toga se osvrnuo i na nadolazeći Eurobasket, odnosno njegovu involviranost u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske.

“Dolazim već dugi niz godina u reprezentaciju, svako ljeto sam zauzet s njom i znam kako sam se osjećao kad sam prvi puta igrao za reprezentaciju u Osijeku. To je nešto što se u meni izradilo u godinama. Dokle god budem zdrav sigurno ću se odazivati u reprezentaciju.”, zaključio je Šarić.

Cijeli razgovor s Darijem Šarićem, kojeg je eksluzivno intervjuirao Denis Svirčić, možete poslušati u videu ispod teksta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.