Sarr: “Payetova ozljeda ne smije nam biti opravdanje, zaslužili smo puno više“

Sarr: “Payetova ozljeda ne smije nam biti opravdanje, zaslužili smo puno više“

Francuzi su uvjereni da su mogli doći do pobjede u jučerašnjem finalu.

Foto: UEFA Europa League / Facebook

Olympique Marseille poražen je u sinoćnjem finalu Europske lige, no razloga za tugu itekako imaju. Sve je moglo biti drugačije da je već u trećoj minuti Valere Germain iskoristio stopostotnu priliku, no pucao je preko gola, a kasnije im se ozlijedio i najbolji igrač Dimitri Payet.

“Propustili smo našu šansu u prvom dijelu i mogli smo povesti u dva, tri navrata. Tada smo napravili grešku koja nas je koštala gola, a protiv taktički obrambene momčadi to si ne smijete dozvoliti“, izjavio je nakon poraza Rudi Garcia pa se osvrnuo i na ozljedu Payeta:

“Počeo sam s njime utakmicu jer je naš ponajbolji igrač i takav načet namjestio je priliku Germainu. Nedostajao nam je u prekidima jer Atletico zna primiti gol iz prekida. Jednostavno nije bio spreman, a ja sam s njime odlučio posve riskirati, no nije upalilo“, zaključio je trener Francuza.

I desni bek Sarr kratko se osvrnuo na utakmicu:

“Rezultat nije realan i zaslužili smo više, no nedostajalo nam je iskustva. Trebali smo izbjegavati graditi polagane napade i pokušati igrati dugim loptama. Ipak, ne može nam ozljeda Payeta biti alibi i opravdanje“.