Sastavi Dinama i Rijeke; gosti bez pola momčadi

Sastavi Dinama i Rijeke; gosti bez pola momčadi

Rijeka na Maksimir dolazi oslabljena, što zbog kartona što zbog ozljeda. Ni Dinamo neće biti kompletan za derbi. Utakmica je na rasporedu od 15 sati.

Foto: Facebook GNK Dinamo

Od 15 sati Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju veliki derbi u sklopu 14. kola HNL-a.

Dinamo je još bez poraza u prvenstvu i ima šest bodova više od branitelja naslova koji je na Maksimir došao bez polovice momčadi.

U prvom planu uoči današnje utakmice je ozljeda Marija Gavranovića koji se ozljedio dan prije utakmice. U pitanju je ozljeda zadnje lože. Matjaž Kek je ostao za utakmicu i bez Marka Vešovića, Josipa Mišića (kartoni) i Josipa Eleza zbog ozljede. Upitan je i nastup Brazilca Hebera. Očekuje se da će u obrani zaigrati Grk Charalampos Mavrias na boku, a Matej Jelić u vrhu napada. Dobra vijest za Keka je da se Dario Župarić oporavio od ozljede i konkurirat će za derbi na Maksimiru.

Izostanci su pogodili i Dinamo. Nema Petra Stojanovića ni Alexandru Matela, Domagoj Antolić je primio neugodan udarac na treningu, a upitan je i Tongo DoumbiaMario Cvitanović razmišlja o opciji s Markom Vešovićem u vezi, ako Antolić i Doumbia ne budu mogli igrati. U ofenzivnom dijelu spominje se varijanta sa Hilalom Soudanijem u špici te Danijem Olmom i Amerom Gojakom ispred vezne linije. Moguće je da u prvoj postavi bude Čileanac Angelo Henriquez koji igra sve bolje u zadnje vrijeme.

Sastavi:

Dinamo: Livaković – Rrahmani, Sigali, Benković, Sosa – Doumbia, Moro, Ademi – Olmo, Gojak – Soudani

Rijeka: Sluga – Mavrias, Župarić, Punčec, Žuta – Maleš, Bradarić –  Pavičić – Gorgon, Acosty – Puljić

Na Maksimiru se očekuje desetak tisuća gledatelja. Susret sudi Igor Pajač.

Rezultati by SofaScore

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.