Savez nudi Juventusu: Odustanite od tužbe i vraćamo vam Scudetta!

Savez nudi Juventusu: Odustanite od tužbe i vraćamo vam Scudetta!

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza rekao je kako ozbiljno razmišljaju o kompenzaciji s Juventusom, nakon što je stara dama podnijela tužbu zbog narušenog ugleda i reputacije...

Carlo Tavecchio/Foto: Gettyimages

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio otkrio je kako postoji realna mogućnost da Juventusu budu vraćeni oduzeti naslov prvaka Italije.

Čitava situacija oko poznatog slučaja Calciopoli, zbog čega je stara dama 2006. godine izbačena u niži rang natjecanja, zahuktala se nakon što je klub iz Torina protiv nacionalnog Saveza pokrenuo tužbu zbog “narušenog ugleda i reputacije”, a da bi ona mogla zaista biti prihvaćena nagovijestila je već i uvažena žalba na zatvorsku kaznu bivšeg predsjednika Luciana Moggija, optuženog da ima “povlašten položaj u sudačkoj organizaciji”.

“Najprije se moramo otarasiti tvrdnji kako smo im nanijeli štetu, a potom slijede pregovori s Juventusom. Prvi smo koji ćemo priznati da Juve ima pravo na scudetto ako ga je osvojio na terenu”, izjavio je Tavecchio.

Prvi oduzeti naslov, onaj iz sezone 2004/2005, uopće nije dodijeljen, dok je sljedeće sezone ‘ni kriv ni dužan’ pehar ponio milanski Inter. Situacija je, ipak, još uvijek daleko od bilo kakvog rješenja.

“Vidjet ćemo hoće li se vratiti titule. Trenutačno me zanima jedino riješiti slučaj kompenzacije koju Juventus potražuje. Ta Savez bi bankrotirao da mora isplatiti 443 milijuna eura”, istaknuo je prvi čovjek talijanskoga nogometa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.