Savez suspendirao Primeru, nogomet se u Španjolskoj ne igra od 16. svibnja

Savez suspendirao Primeru, nogomet se u Španjolskoj ne igra od 16. svibnja

Nogometni savez Španjolske zabranio je odigravanje svih liga i Kupa kralja zbog nezadovoljstva odnosom Vlade prema raspodjeli novca od televizijskih prava...

Nogometaši Barcelone/Getty Images

Od 16. svibnja u Španjolskoj se neće igrati najpopularnija igra na svijetu. Španjolski je nogometni savez, naime, odlučio štrajkom istjerati pravdu na svoj mlin, nezadovoljan prvenstveno odnosom političke vlade prema nogometnoj.

Spekuliralo se kako bi RFEF mogao dokinuti sva zbivanja (uključujući i Kup kralja), no kad se zaista dogodilo – španjolska, ali i svjetska javnost ostali su u blagom šoku.

Glavni predmet spoticanja jesu toliko spominjani prihodi od prodaje televizijskih prava jer bi prema novom raspodjelu (prema Vladinu prijedlogu) Savezu trebalo ostati tek 4.55 posto od ukupno zarađene svote.

Ako se štrajk zaista nastavi, odnosno obistini, neće se odigrati posljednja dva prvenstvena kola, kao ni finale Kupa kralja između Barcelone i Athletic Bilbaa te će titulu prvaka s trenutačna dva boda prednosti pred Real Madridom odnijeti Katalonci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.