SAVRŠENI TRENUTAK NE POSTOJI – POČNITE SADA

SAVRŠENI TRENUTAK NE POSTOJI – POČNITE SADA

Foto: Instagram/ @doandbeyourbest

Jeste li ikada naišli na nekoga tko se bavi fitnessom i rekli nešto slično ovome „Ah, lako njemu, on ima puno više mogućnosti od mene, više novaca, više vremena?“ Znam da ja jesam, i to previše puta.

Kad je opravdanja previše, malo je rezultata

Netko od mojih poznanika smršavi i evo mene s hrpom razloga zašto je njemu stoput lakše nego meni. Gledamo savršena tijela slavnih osoba i opravdavamo to njihovim osobnim trenerima i nutricionistima zaboravljajući da su, bez obzira na osobe koje im pomažu, oni ti koji rade za to. Koliko znam, još nije moguće da privatni trener vježba umjesto tebe,  a s tebe se tope masne naslage.

I ja sam nekada mislila da je baš meni najteže i upravo zato i nije bilo rezultata. Zbog negativnog stava i lažnih isprika, ni zbog čega drugog. Svaki put kad bih htjela smršaviti, ulazila bih u to skeptično, zapravo ne vjerujući da jedna mala ja uistinu može nešto promijeniti.

Promjena života u moru obaveza

A onda, situacija. Četvrti razred srednje, gomila ispita, pripreme za maturu. Ne zvuči kao idealno vrijeme za mijenjanje načina života, zar ne? I novogodišnja odluka. Dobra stara novogodišnja odluka koju ste sigurno svi barem jednom u životu donijeli.  No, te se godine nešto promijenilo. Počela sam odlučnije nego inače, u najstresnijem razdoblju svog života, bez isprika, dijeta i brzih rješenja.

Prolaze tjedni, ja iznenađena što nisam odustala, ukućani zbunjeni što još uvijek skačem gledajući YouTube videa i odbijam čokoladu. Šest mjeseci kasnije, potpuno izmijenjene životne navike, a ja lakša za 12 kila. Uz očiglednu fizičku promjenu koju su svi drugi primjećivali, ona koja se dogodila u glavi, meni je bila još važnija. Zadovoljnija, sretnija, upornija, organiziranija. U tom kaotičnom vremenu, uz sve obveze, vježbanje mi je postalo glavni ispušni ventil zbog čega sam bezbolno preživjela mature.

Foto: Instagram/ @mateajerbic

Sada je pravo vrijeme

Što je zapravo poanta cijele ove moje ispovijesti? Razmislite malo. Što točno imate od kukanja nad svojim nedostatkom vremena i novaca? Jeste li sigurni da vam baš to stoji na putu da skinete tih 10 kila, da imate tijelo kakvo želite i da se bolje osjećate?  Volja i upornost su zapravo sve što vam je potrebno i naravno, puno rada, truda i znoja.

A ako budete čekali savršeno vrijeme da se pokrenete, onda ste u problemu. Ostavite se izgovora poput „Krenut ću od ponedjeljka“, „Samo da prođe ovaj tjedan kad sam super zauzeta s ispitima.“ ili za mene najgorega, vječitog traženja nekoga tko će krenuti s vama. Ako sam išta naučila u svojih 20 godina, onda je to da savršeni trenutak kao takav ne postoji jer će uvijek biti nešto što ćemo moći iskoristiti kao opravdanje.

Zato nemojte više čekati savršeno vrijeme. Budite hrabri i iskoristite baš ovaj trenutak u kojem se sada nalazite, koliko god mislili da je on krivi. Možda vam se trenutno ne čini tako, ali vjerujte mi, „SADA“ je to savršeno vrijeme koje ste oduvijek čekali.

#doandbeyourbest

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.