KUTAK SVEUČILIŠNIH IGARA ZAGREB-RIJEKA 2016.

Saznajte osvajače medalja na Sveučilišnim igrama

Saznajte osvajače medalja na Sveučilišnim igrama

http://eug2016.com/
Foto: eug2016.com

Foto: eug2016.com

Jučer se  na riječkim bazenima Kantrida održao  prvi dan natjecanja u plivanju i paraplivanju na europskim sveučilišnim igrama. Kvalifikacije su bile na rasporedu ujutro, a finala u popodnevnim satima.

Plivalo se  100 m slobodnim stilom, 50 m leđno, 100 m prsno, 200 m mješovito u muškoj i ženskoj kategoriji te u kategorijama za paraplivače. Održana je i ženska štafeta 4×50 m slobodnim stilom.

Karlo Knežević sa Sveučilišta u Zagrebu osvojio je zlatnu medalju na 100 m slobodno za paraplivače, a svoj nastup komentirao je riječima: ‘Jako sam zadovoljan, ali inače moram pojačati trening u teretani kako bi rezultati bili još bolji,’

Trener zagrebačkih paraplivača Ferdinand Major dodao je: ‘Ovo je prvo sveučilišno natjecanje na kojem sudjeluju paraplivači pa ih nema toliko puno, ali nadam se brojnijoj konkurenciji i novom iskušenju na sljedećim igrama.’

Ostali pobjednici utrka također su prokomentirali svoje nastupe. Carmen Herrero, osvajačica bronce na 100 m slobodno kaže kako nije to očekivala te da je iznenađena i sretna. Dodaje kako pliva u još jednoj disciplini, 50 m delfin, te i u toj utrci želi pobijediti. Doruk Tekin, osvajač srebra na 50 m leđno sa Sveučilišta Yeditepe kaže kako se cijele godine pripremao za Olimpijske igre, ali nedostajalo mu je 8 stotinki kako bi se kvalificirao.

Plivačima još predstoje dva dana natjecanja. Današnje natjecanje na bazenima plivališta Kantride, Rijeka  započinje od 10 sati i 30 minuta.

Na borilištima u Rijeci održavaju se i ostala natjecanja, tako su  od 9 sati i 3o minuta krenula natjecanja u Taekwondu (Dvorana Mladosti), Judu (Zamet Centru) i košarci 3×3 (Korzo).

Na borilištima u Zagrebu održavaju se natjecanja u badmintonu, odbojci na pijesku, futsalu, sportskom penjanju i odbojci, a raspored i borilišta na kojima se ista odvijaju pronađite ovdje.

Sretno svim natjecateljima – “Srce vjeruje, um ostvaruje!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.