Schmacherov sin kreće očevim stopama u Formuli 4

Schmacherov sin kreće očevim stopama u Formuli 4

Sin Michaela Schumachera Mick sljedeće će se sezone natjecati u ADAC Formuli 4...

Foto: Gettyimages

Sin najuspješnijeg vozača u povijesti Formule 1 Mick Schumacher potpisao je prvi profesionalni ugovor i sljedeće će sezone krenuti očevim stopama, polako krčeći put ka elitnom F1 natjecanju.

Petnaestogodišnjak će karijeru započeti u ADAC Formuli 4, a ‘zakapario’ ga je nizozemski Van Amersfoot Racing. Mick je do sada vozio karting, a diči se i naslovom svjetskog juniorskog doprvaka.

Sličan je put prošao i njegov otac, koji je sa 16 godina podigao prvi karting trofej, a licencu je dobio već sa 14. Iduće je godine osvojio njemački naslov, a što se zbivalo kasnije – naširoko je poznato.

“Ponosan sam na svoje dosadašnje rezultate, ali i svjestan da je tek ovo početak moje prave karijere”, rekao je Mick, posvetivši uspjeh ocu Michaelu koji se polako oporavlja nakon nesreće zadobivene na skijanju u francuskim Alpama.

Vlasnik nizozemske momčadi Frits van Amersfoort otkrio je kako je, prije bilo kakvih dogovora, mlađi Schumi mnogo vremena proveo na testiranjima bolida i u simulatoru. “Mick je mjesto u momčadi zaslužio svojim vozačkim sposobnostima, a ne prezimenom. Izuzetno je talentiran, a mi smo i do sada potpisivali ugovore s mladićima koji su bili dobri u kartingu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.