Schumacherov oporavak i dalje je bolno spor

Schumacherov oporavak i dalje je bolno spor

Loše vijesti stižu iz Švicarske, gdje se - i dalje vrlo sporo - od teške nesreće oporavlja Michael Schumacher...

Michael Schumacher/Getty Images

Više od dvije godine nakon stravične nesreće Michaela Schumachera na skijalištu u francuskim Alpama, ponajbolji vozač Formule 1 u povijesti toga natjecanja još uvijek nije postigao osjetniji napredak i sve je teže, čak i najvećim optimistima, vjerovati u njegov potpuni oporavak.

Izvori bliski Schumacherovoj obitelji, kako donosi Daily Express, tvrde kako je napredak automobilističkog ‘maga’ “bolno spor”, a iznesen je i podatak o basnoslovnim ciframa za njegu njemačkog vozača koji su premašili čak 13 milijuna eura.

“U prvih nekoliko mjeseci nakon nesreće postavlja se samo jedno pitanje – preživljavanje”, pojašnjava doktor Peter Hamlyn, stručnjak za ozljede glave u sportu. “Nakon toga, riječ je samo o pitanju kvalitete preživljavanja. Ako će Schumi i njegova obitelj jednog dana ponovno biti sretni, sigurno je da će proći mnoge teške trenutke.”

Posljednje informacije kazuju kako Schumacher još uvijek ne može normalno komunicirati niti potpuno svjesno razlučivati događaje oko sebe, a tko zna kad će se uopće moći kretati. O njemu, u obiteljskoj kući na Ženevskom jezeru, brine ukupno 15 članova medicinskog osoblja, a predviđa se da će oporavak ‘puževim koracima’ trajati godinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.