SD ZAMET: Zoran Miličković ponovo izabran za predsjednika društva utemeljenog 1906. godine

SD ZAMET: Zoran Miličković ponovo izabran za predsjednika društva utemeljenog 1906. godine

Novi mandat Miličkoviću su povjerili članovi Izborne skupštine jednog od najstarijih sportskih društava u Hrvatskoj.

foto: Hrvatska Reprezentacija

Zoran Miličković ponovo je izabran za predsjednika Športskog društva Zamet.

Novi mandat Miličkoviću su povjerili članovi Izborne skupštine jednog od najstarijih sportskih društava u Hrvatskoj, osnovanog davne 1906. godine.

Miličković je novi mandat stekao kao dugogodišnji predsjednik Nogometnog kluba Zamet.

Za dopredsjednika društva izabran je Darko Srdoč, predstavnik Boćarskog kluba Zamet,  članovi upravnog postali su: Vesna Hasanić (rekreacija), Miladin Matković (karate), Srđan Srdoč (košarka), Sandro Gulja (boćanje) i Boris Caput (nogomet).

SD Zamet jedinstvena je sportska udruga po mnogo čemu, zanimljivo je da članovi društva nisu dva rukometna kluba, muški i ženski Zamet:

– Rukometni klubovi nisu članovi jer se natječu u višem rangu. Takva su pravila. Nekada su bili članovi društva, ali su izašli iz društva kada su se plasirali u više rangove natjecanja. Nekada su članovi društva bile i Zametske maškare, ali više nisu članovi jer nisu sportska udruga. Ostali su u istim prostorijama, imaju predstavnika u društvu, kaže Miličković koji dobio drugi mandat:

– U prvom smo mandatu ostvarili što smo planirali, pa čak i više od toga s obzirom na financijsku situaciju. Konačno smo obavili plinifikaciju, obnovili smo kotlovnicu, uredili smo vanjske i unutrašnje svlačionice… Sve skupa je stajalo oko pola mlijuna kuna, govori predsjednik SD Zameta.

Kako pet zasebnih sportskih udruga funcioniraju kao zajednička udruga?

– Mi kao društvo dobivamo određeni dio sredstava za održavanje, objekt je velik. Troškove za jedan dio održavanja pokrivamo gradskim sredstvima, drugi dio namičemo iznajmljivanjem  prostorija. Trudimo se rasporediti sredstva, svi smo u upravi volonteri koji vode računa o sportskom aspektu. Imamo četiri zaposlenika, jednog na pola radnog vremena, svi rade na održavanju objekta. Klubovi djeluju odovojeno,  na svojim su proračunima, a objekt služi za održavanje različitih manifestacija, ne samo sportskih.

Utječe li društvo na rad klubova?

– Apsolutno nemamo nikakvog utjecaja na sportske programe klubova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.