Sebastian Brigović nakon debija na Igrama: Rekao sam sam sebi da uživam što više mogu

Sebastian Brigović nakon debija na Igrama: Rekao sam sam sebi da uživam što više mogu

Na posljednjem prolazu prve utrke zaostajao sam 2.70 sekundi, u cilju je to iznosilo 4,74 sekunde. Puno sam izgubio u tom posljednjem dijelu, rekao je Brigović

Sebastian Brigović/Foto Goran Razić

Riječanin Sebastian Brigović osvojio je 34. mjesto u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Brigović je prve Olimpijske igre osigurao kao jedini skijaš izvan sustava alpskih reprezentacija. No, potpuno zasluženo budući da je nastupajući za skijašku momčad Sveučilišta u Denveru ove sezone osjetno popravio svoje FIS bodove.

– Hvala svima koji su mi pružili podršku i na taj način mi pomogli da odem na Olimpijske igre. To su moja obitelj, Sveučilište u Denveru, croski, Ivica Kostelić, Miho Glavić, Skijaški klub Rijeka, kompletna hrvatska skijaška reprezentacija, rekao je Sebastijan Brigović nakon nastupa u Sočiju.

– Što se tiče moje vožnje, rekao sam sam sebi da želim uživati što više mogu. Odskijao sam solidno do zadnje prijelomnice, napravio sam veliku pogrešku i izgubio puno vremena. Na posljednjem prolazu prve utrke zaostajao sam 2.70 sekundi, u cilju je to iznosilo 4,74 sekunde. Puno sam izgubio u tom posljednjem dijelu, sveukupno nisam odskijao najbolje što sam mogao, ustvrdio je Brigović.

– Kada sam krenuo na stazu, razmišljao kako ću što bolje proći prvi dio. Htio sam samo uživati u utrci, već tada sam vidio da je Ligety bio sjajan. Cilj je bio ući među 30, nisam uspio, ali sam zadovoljan nastupom, zaključio je Sebastian Brigović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.