Sebastian Brigović: Nadam se da ću na OI pokazati svoje najbolje skijanje

Sebastian Brigović: Nadam se da ću na OI pokazati svoje najbolje skijanje

- Jako sam uzbuđen što sam uspio ući u sastav olimpijske reprezentacije Hrvatske, kaže 21-godišnji riječki skijaš

Sebastian Brigović/Getty Images

Hrvatsku će na Olimpijskim igrama u Sočiju (od 7. do 23. veljače) predstavljati 11 sportaša među kojima i 21-godišnji Riječanin Sebastian Brigović, koji skijašku karijeru gradi u SAD-u.

– Jako sam uzbuđen što sam uspio ući u sastav olimpijske reprezentacije Hrvatske. Proteklih dva mjeseca sam imao odlične nastupe te vjerujem i nadam se da ću uspjeti pokazati svoje najbolje skijanje na Olimpijskim igrama u Sočiju, objašnjava riječki skijaš.

Brigović je prve Olimpijske igre osigurao kao jedini skijaš izvan sustava alpskih reprezentacija. No, potpuno zasluženo budući da je nastupajući za skijašku momčad Sveučilišta u Denveru ove sezone osjetno popravio svoje FIS bodove. Početkom godine osvojio je prvo mjesto na FIS veleslalomu u Park Cityju i drugo mjesto na sveučilišnom veleslalomu voženom na Big Sky skijalištu, stigavši u krug 100 najboljih veleslalomaša svijeta. U po mnogima najzahtijevnijoj disciplini samo je Ivica Kostelić od hrvatskih skijaša ostvarivao bolje FIS bdoove. Američki rezultati Brigovića su zasluženo prometnuli u olimpijskog kandidata.

– Vozim samo veleslalom što mi je trenutno i najjača disciplina. Gledam pozitivno i na utrke Europskog kupa koje slijede u Oberjochu, nastavlja Riječanin koji u Coloradu paralelno gradi sportsku i akademsku karijeru.

– Trenutno sam u Denveru u državi Colorado. Studiram i skijam za University of Denver i jako sam zadovoljan sa organizacijom i programom, zaključuje Brigović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.