Sljedeće finalno kolo najavljeno je za 23.ožujka u bivšoj vojarni nadomak Pule, Valelungu

SEDMO KOLO REKREATIVNE MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA – KOČEVJE

SEDMO KOLO REKREATIVNE MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA – KOČEVJE

Foto: REKREATIVNA MTB ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA - KOČEVJE

Lagana kišica, malo snijega i količina blata u neizmjerivoj količini bili su recept za savršeno provedenu nedjelju za veliki broj zimskoligaša koji su se okupili u Kočevju na predzadnjem kolu ovogodišnje zimske lige. Domaćini iz KD Melamina potrudili su se i borili protiv vremskih uvjeta koji im nisu bili skloni cijeli tjedan i pripremili sve da  ugoste u njihovom kraju i na vrhunski pripremljenoj stazi koja se odvija na području nekadašnjeg skijališta u Dolgoj Vasi.

`Kao u svakoj bitci i oni su imali njihovog generala Janeza Dejaka koji je zaslužan za tako veliki razvoj MTB-a u Kočevju, ali general bez vjerne vojske opet nije ništa´ stoga sve pohvale i čestitke idu cijeloj ekipi u Kočevju. Staza je bila zbog blata teška za voziti, uvjeti su se mijenjali iz minute u minutu, kiša, snijeg, sunce su se izmjenjivali tijekom cijele utrke, ali ipak smo na proglašenju bili počašćeni pojavom prekrasne duge kao nagradu za trud na stazi. Broj slovenskih vozača na utrci bio je veći nego ikada, što zbog blizine što zbog pripreme za sezonu, tako su naravno i oni bili među bržima na utrci.

U kategoriji seniora najbrži je bio Grega Krajnc ispred Peter Zupančič (oba Calcit bike), a Luka Vodopivec treći. Kod juniorki Ema Filipović je bila bez konkurencije, ali je stazu ipak savršeno svladala. Mojca Masterl Štefanič (KD Melamin) nije odustala te odvozila stazu na domaćem terenu u kategoriji seniorki. Kod kategorije juniora Primož Šobar (KD Melamin) je bio brži od Daniela Čitara (BK Poreč). Janez Dejak (Energija team) bio je najbrži u kategoriji Master A na domaćem terenu ispred klupskog kolege Borut Križana, dok se na trećem mjestu progurao Jurica Galić (Bike Akademija).U kategoriji Master B Aleš Rijavec je stao na najvišu stepenicu, drugi Marko Škarja (oba Energijateam.com), dok je treći bio Denis Udović. Iskusni Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin) bio je najbrži Master C ispred drugog iskusnog lisca Denisa Bukovaca (BK Novigrad).

Kod kadeta Mihael Štajnar (Calcit Bike Team) preduhitrio je Tonija Skiru (BBK IstraBike). Nikita Losinskiy, drugo Noel Pilat (oba BK MTB Istra Pazin), treći Roko Kukuljan (BK Grobnik) bio je redoslijed kod kategorije U15 dečki.Na stazi nisu izostale ni curice u kategoriji U15W, najbrža je bila Anja Nadu (Bike Akademija), ispred Jane Filipović (BGK Tuškanac), a na trećem mjestu Ana Janežič (Energijateam.com). Luka Janežič pobjednik je u kategoriji U13, drugi je Žan Pahor (oba Energijateam.com), a treći Dante Rosanda (BK Grobnik).

Nastupilo je i 15-tak mlađih sudionika u posebnoj utrci. Pobjednici po kategorijama su Gal Starman (Calcit Bike Team), Jurij Zupanič (KD Melamin), Zoja Kranjec (Calcit Bike Team), Lenart Dejak (Energijateam.com), Lena Nadu (Vergo Bike Akademija) i Ela Križan (Energijateam.com).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.