Sedmorica veličanstvenih u borbi za Fifin tron

Sedmorica veličanstvenih u borbi za Fifin tron

Poznati su kandidati za predsjednika Fife...

Sepp Blatter i Michel Platini/Foto: Gettyimages

Krovna svjetska nogometna organizacija objavila je imena kandidata za predsjedničku funkciju nakon što je sve izvjesnije kako će se Sepp Blatter morati odreći svoje pozicije poslije korupcijskog skandala u koji je upleteno više Fifinih funkcionera.

U igri su tako predsjednik Liberijskog nogometnog saveza Musa Bility, jordanski princ Ali, bivši glavni tajnik Fife Jerome Champagne, glavni tajnik Uefe Gianni Infantino, predsjednik Uefe Michel Platini, predsjednik Azijskog nogometnog saveza Sheikh Salman te južnoafrički ‘poslovnjak’ Tokyo Sexwale.

Još uvijek je, ipak, nejasno što će biti s kandidaturom Michela Platinija, kojega je etički odbor Fife suspendirao do 5. siječnja zbog spornog iznosa koji mu je Blatter isplatio prije četiri godine za “savjetnički posao iz 2002.”

Dosjei šestorice kandidata (bez Platinijeva) odmah su proslijeđeni istražnoj komori etičkog odbora, nakon čega će biti predani izbornom povjerenstvu na odlučivanje o vjerodostojnosti svake kandidature. Izbori će se pak upriličiti 26. veljače iduće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.