Šef Primere: “Real je pohlepan novca i moći”

Šef Primere: “Real je pohlepan novca i moći”

Od sezone 2016/17 u španjolskoj Primeri TV prava će se prodavati kao jedan paket, a jedini protiv toga bio je kraljevski klub.

Javier Tebas, predsjednik španjolske lige u svojoj izjavi se dotaknuo Reala iz Madrida koji je propisno izvrijeđao zbog toga što kraljevski klub kao jedini nije prihvatio prijedlog kolektivne prodaje TV prava.

Naime, od sezone 2016/17, TV prava se više neće prodavati individualno što je dovodilo do nepoštenog bogaćenja Reala i Barcelone, već će sva 42 kluba Primere i Segunde kolektivno prodavati prava od utakmica.

Real i Barcelona još se ove sezone imaju pravo bogatiti na račun individualne prodaje TV prava, no od sljedeće sezone to više neće biti slučaj, što je odbio samo spomenuti madridski velikan kojega je svojom izjavom okrznuo, rekli bi mi, predsjednik udruženja klubova Javier Tebas.

“Real Madrid ima različite interese od ostatka lige te želi zadržati kontrolu nad TV pravima. Pohlepni su novca i moći. Potpisali su ugovor s Telefonicom zbog toga što je Barcelona to učinila s istom tvrtkom nekoliko mjeseci ranije.”

Kolektivna prodaja TV prava već je na snazi u većini europskih nogometnih liga, a najveći profit zasad ostvaruje Premiership koji je već potpisao novi rekordni ugovor o prodaji prava.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.