Šef sudačke komisije HNL-a: “Neki suci više neće suditi”

Šef sudačke komisije HNL-a: “Neki suci više neće suditi”

Rijetko kada se ovoliko prvoligaša i njegovih službenih osoba bunilo na odluke sudaca kao proteklog vikenda, nakon 24. kola HNL-a.

Foto: commons.wikimedia.org - Christopher Bruno

Nakon što je gotovo cijela Liga ustala protiv sudaca tokom i nakon odigravanja utakmica 24. kola HNL-a, oglasio se i Dušan Kukić, šef sudačke komisije HNL-a: “Nema više milosti za one koji griješe! Suce više nećemo slati u 2. HNL, nego više uopće neće suditi!”

Najoštriji u svojim izjavama bio je slovenski stručnjak na klupi Riječana, Matjaž Kek: “Znao sam što će se dogoditi nakon nedjeljnih rezultata. Po ovim njivama jadnici se bore za preživljavanje, a netko se doma smije s daljinskim u ruci!”, da bi nakon utakmice protiv Lokomotive u prostorijama stadiona u Kranjčevićevoj okrznuo i Damira Miškovića (predsjednik Rijeke) i Ivana Mancea (pomoćni trener): “Netko mora zaštiti ove dečke!”

Dražen Medić i Igor Pamić bili su isto tako glasni nakon što su i njihove momčadi “zakinute” u nekoliko ključnih situacija protiv Dinama, odnosno Zadra.

Nakon svega što se dogodilo proteklog vikenda oglasili su se i iz sudačke organizacije:

“Svjesni smo da nije dobro ovo što se događa, zato smo za ponedjeljak sazvali sudačku komisiju te ćemo izvršiti kompletnu analizu te izreći kazne onima koji su griješili. Ulozi su veliki, klubovi rade pritisak na suce, a očito je da se neki s tim pritiscima ne mogu ili ne znaju nositi, pa je najbolje da takvi više ni ne sude!”

Na kraju je Dušan Kukić bio vrlo jasan:

“Očito neki nisu shvatili poruku koju smo im poslali jesenas, kad su s popisa izbrisani Domagoj Ljubičić i Zlatko Šimčić. Nema više preseljenja na nekoliko kola u drugu ligu. Onaj tko sustavno griješi suočit će se s drastičnim sankcijama poput brisanja s popisa sudaca.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.