SEHA liga: Rutinska pobjeda PPD Zagreba

SEHA liga: Rutinska pobjeda PPD Zagreba

Utakmica odigrana u sklopu 13. kola SEHA Gazprom lige završena je pobjedom hrvatskog prvaka.

Rukometaši PPD Zagreba u svom su osmom ovosezonskom nastupu u regionalnoj SEHA ligi ostvarili šestu pobjedu rutinski svladavši kao domaćini posljednji Izviđač iz Ljubuškog sa 34:29 (15:13). Time je  zaključen prvi dio sezone.

Nakon osam odigranih dvoboja najbolji hrvatski rukometaši imaju šest pobjeda, jedan remi i jedan poraz, dok je prvak Bosne i Hercegovine posljednji na tablici sa sedam poraza iz isto toliko utakmica.

U odnosu na posljednju utakmicu u Brestu trener Silvio Ivandija iz sastava je izvadio Matevža Skoka, dok se nakon jedne propuštene utakmice u igru vratio Igor Vori. Slovenski vratar ima manjih problema sa skočnim zglobom te se tako pridružio podužoj listi ozlijeđenih zagrebaša na kojoj se od ranije nalaze Domagoj Pavlović, Leon Šušnja i Dobrivoje Marković.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su zagrebaši u skladu s najavama odigrali maksimalno motivirano i skoncentrirano te u kojoj su vodili od prve do posljednje minute i na koncu zasluženo i uvjerljivo slavili.

Najbolji u redovima hrvatskog prvaka bili su Igor Vujić i Luka Šebetić sa sedam,  Darko Cingesar i Igor Vori sa po šest pogodaka. Ivan Stevanović je  skupio 14 obrana.

Kod gostiju valja istaknuo se Josip Šarac sa sedam te Kristijan Jarak sa pet pogodaka.

PPD Zagreb sada je drugi na ljestvici sa 19 bodova, šest manje uz utakmicu manje od vodećeg Vardara, dok je Izviđač i dalje bez osvojenog boda.

Pred rukometašima PPD Zagreba sada je tjedan bez utakmice, a taj će period najbolji hrvatski rukometaši provesti na mini pripremama u Poreču gdje će uz svakodnevne treninge odigrati i jednu prijateljsku utakmicu s hrvatskom reprezentacijom. Taj dvoboj predviđen je za subotu 05. Studenog i odigrat će se u Umagu.

PPD Zagreb – Izviđač 34:29 (15:13)

RK PPD Zagreb: Stevanović 12+2 obrane, Jović; Ereš 2, I. Vujić 7, Kontrec, Vori 6, Šprem, Cingesar 6, Šebetić 7, Horvat 2, J. Valčić 2, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić, Miklavčić 1, Markoski

RK Izviđač CO: Kvesić 2 obrane, Ereš 2 obrane, Grbavac A. 3 obrane; Miličević 2, Grgić, Mandić 2, Marković, Čutura 4, Jarak 5, Šarac 7, Grbavac A. 3, Primorac, Grbavac J., Čirjak, Pavlak 2, Rodin 4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.