SEHA liga: Zagreb na novo gostovanje

SEHA liga: Zagreb na novo gostovanje

Prvak Hrvatske u rukometu Prvo plinarsko društvo Zagreb u 3. kolu SEHA lige odlazi na drugo uzastopno gostovanje. Zagrepčani će nakon poraza u Slovačkoj, snage odmjeriti s Vojvodinom, povratnikom u natjecanje. Svih šest dosadašnjih susreta dobio je prvak Hrvatske.

Plinari su u natjecanje ušli pobjedom, slavili su u hrvatskom dvoboju protiv momčadi NEXE Našice, dok su u prošlom susretu doživjeli prvi poraz. Današnji protivnik poražen je u oba dosadašnja susreta. U prvom kolu izgubili su od Dinama iz Pančeva, a u prošlom su poraženi u Našicama od strane NEXE-a.

Susret je najavio trener Zagreba Kasim Kamenica: “Vojvodina je povratnik u SEHA Gazprom ligu, promijenila je dosta sastav u odnosu na prethodnu sezonu. Smatram da smo favorit i moramo tu ulogu opravdati, moramo se vratiti našem izvornom načinu igranja, a to je prije svega snažna formacija obrane iz koje bi razvijali kontranapad, dolazili do lakih golova i sve ono što je potrebno da u planiranoj rotaciji pružimo svim igračima priliku i da dođemo do sigurnih bodova. Njihov sastav je dosta promijenjen u odnosu na prethodnu godinu gdje su imali više mladih igrača. Sada su dovođenjem Nadoveze i Vučkovića malo promijenili krvnu sliku ekipe. Iskusni igrači imaju svoju težinu uz mladog Jovanovića koji se razvija odlično. Ipak je to ozbiljan sastav.”

Nakon neočekivanog poraza kod Tatrana, za PPD Zagreb to će biti posljednja provjera prije otvaranja sezone u rukometnoj Ligi prvaka. Već u subotu snage će odmjeriti sa švedskim Kristianstadom.

Utakmica s aktualnim prvakom Srbije na rasporedu je od 17:15, odigrat će se u dvorani Slana Bara u Novom Sadu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.