Seligman ostao bez odličja i vize za Rio

Seligman ostao bez odličja i vize za Rio

Robert Seligman zauzeo je posljednje mjesto na SP-u u Glasgowu...

Robert Seligman/Getty Images

Premda je optimistično najavljivao novu kolajnu na Svjetskom prvenstvu, hrvatski gimnastičar Robert Seligman na kraju će Glasgow napustiti praznih ruku.

Seligman je zauzeo posljednje, osmo mjesto u konju s hvataljkama s ocjenom od 14.433, što je ipak neočekivan rezultat s obzirom na njegovu formu i vježbu kojom se predstavio u finalu.

Najbolji plasman ostat će mu tako peto mjesto iz Naninnga prošle godine, a ovoga ga je puta slab nastup koštao i vize za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, za što mu je trebala kolajna bilo kojeg sjaja.

“Moja je želja bila popeti se na najviše postolje, bio sam spreman za to. Da nisam pao, sigurno bih osvojio jednu od medalja te ostvario svoj sportski san – svjetsko odličje i plasman na olimpijsku smotru. Ne mogu si ništa zamjeriti; posljednja sam dva mjeseca života podredio samo ovom nastupu i ne mogu točno reći što se dogodilo. Ovo jednostavno nije bio moj dan”, prokomentirao je pred kamerama HRT-a.

Pobjedu je na koncu odnio britanski gimnastičar Max Whitlock, ispred sunarodnjaka Louisa Smitha te brončanih Armenca Harutjuna Merdinjana i Japanca Kazume Kaye.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.