Šemper i Brekalo: “Zašto ne bismo do kraja?”

Šemper i Brekalo: “Zašto ne bismo do kraja?”

Junaci hrvatske pobjede nad Njemačkom u Čileu bili su Josip Brekalo i Adrian Šemper...

Adrian Šemper/Foto: FIFA

Dinamov kadetski dvojac Josip Brekalo i Adrian Šemper odigrao je možda i utakmicu života u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu, a smiješak im nije silazio s lica poslije ‘uspjeha generacije’ i plasmana u četvrtzavršnicu najboljih nogometaša svijeta do 17 godina.

Njemačka je na koncu morala nevoljko stisnuti ruku kockastim nadama u Concepcionu (2:0), a osobito neprelaznom Šemperu, koji je u nekoliko navrata spasio čiste pogotke te Hrvatskoj još jednom dokazao da ne treba ‘tražiti’ čuvara mreže, jer jednog izuzetno talentiranog već neko vrijeme ima u svome dvorištu.

“Čestitam svim suigračima na najboljoj utakmici u životu. Dali smo sve od sebe, igrali kako smo se dogovorili i to je dalo rezultata. Sada se odmah okrećemo idućoj utakmici, odnosno susretu s Malijem, a i u tom ćemo dvoboju ići po pobjedu”, kaže mladi golman.

Velike probleme na lijevome boku stvarao je Njemcima Josip Brekalo, najrastrčaniji i najbolji u momčadi Darija Bašića. “Presretni smo, borili smo se kao lavovi. Okrećemo se Maliju i pokušaju da napravimo što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ako budemo mogli do kraja, zašto ne?”, kazao je za službenu stranicu HNS-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.