SENZACIJA! Hrvatska ima zlatnog i brončanog na Svjetskom juniorskom prvenstvu!

SENZACIJA! Hrvatska ima zlatnog i brončanog na Svjetskom juniorskom prvenstvu!

FIS Alpine / Instagram

Sjajne vijesti nam stižu iz Sočija. Hrvatska ima Istoka Rodeša, svjetskog prvaka u slalomu, a tu odlične vijesti ne prestaju, jer je Samuel Kolega osvojio broncu. Dva Hrvata u prva tri, nevjerojatno!

Hrvatsko skijanje ima lijepu budućnost. Potvrđuju nam to i nove lijepe vijesti iz Sočija. Nakon što je 20-godišnji Istok Rodeš prije četiri dana osvojio broncu u kombinaciji, danas  je postao svjetski juniorski prvak u slalomu. Da stvar bude još bolja Hrvatska ima i broncu jer je Elias Kolega osvojio treće mjesto u slalomskoj utrci održanoj na olimpijskoj stazi u Sočiju.

Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš briljirao. Od Eliasa Kolege bio je brži za 1.17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1.42 sekunde.

Iako je u drugoj vožnji imao deveto vrijeme, Rodeš je uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka. Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.