Hrvatska atletika nikada nije imala tako dobar početak godine

Senzacionalni rezultati hrvatske atletike

Senzacionalni rezultati hrvatske atletike

Izuzetan rezultat za zemlju koja nema atletsku dvoranu: `Na dva natjecanja sa četiri atletičara osvojili smo jedno drugo, dva treća i jedno četvrto mjesto, a uz to i 24 hrvatska rekorda postavljena u prvih sto dana.´

Foto: Croatian Athletic Federation (Hrvatski atletski savez)/ Facebook

Izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Hrvatskom atletskom savezu izbornik Mladen Katalinić. Osim Katalinića na konferenciji su bili  prisutni i atletičari koji su ostvarili olimpijsku normu: Andrea Ivančević, Ana Šimić, Matea Matošević, Marija Vrajić i Marin Premeru. Ukupno 11 hrvatskih atletičara ide na Olimpijske igre, a uz spomenute, normu su još ispunili Sandra Perković, Blanka Vlašić, Sara Kolak, Stipe Žunić, Filip Mihaljević i Ivan Horvat.

“U tom dijelu sezone su ostvarene još tri olimpijske norme. Na dva natjecanja smo poslali četiri atletičara te zauzeli tri treća i jedno četvrto mjesto. U Portlandu na dvoranskom Svjetskom prvenstvu su Filip Mihaljević i Andrea Ivančević ostvarili sjajne rezultate. Mihaljević je osvojio broncu uz osobni rekord i od njega možemo očekivati puno. Ivančević je bila četvrta i dalje napreduje. Na Europskom zimskom bacačkom kupu Sara Kolak je osvojila drugo mjesto u bacanju koplja, a Matija Gregurić je bio treći u kladivu. Na dva natjecanja smo poslali četvoro atletičara, a osvojili smo jedno drugo, dva treća i jedno četvrto mjesto”, istaknuo je hrvatski izbornik naglasivši da je to, uz dvadeset četiri hrvatska rekorda postavljena u prvih sto dana ove godine, izuzetan rezultat za zemlju koja nema atletsku dvoranu.” Također je dodao da je Sandra Perković na zimskom prvenstvu bacila disk 70,59 m što je najbolji rezultat ove godine u svijetu.

Od prisutnih sportaša na konferenciji svoja viđenja, ambicije i planove otkrili su Andrea Ivančević, Marin Premeru i Ana Šimić.

Ivančević: “Sada treniramo i pripremamo se za EP i za OI, ali sada sam fokusirana na EP jer je ono prije. Nadam se da ću ostvariti što bolje rezultate, po mogućnosti da izborim finala.”

Jedan od trojice hrvatskih bacača kugle koji idu u Rio de Janeiro, osim Filipa Mihaljevića, Stipe Žunića,  to je i Marin Premeru koji je na konferenciji kazao: ” Dobro treniramo, forma raste. Želim ući u finale i biti među prvih osam na europskom i na OI, iako je to teže na OI.”

O svojim ciljevima za Rio, skakačica u vis Ana Šimić kazala je: “U Rio de Janeiru želim skočiti svoj osobni rekord i želim preskočiti tih dva metra.”

Tu su i maratonke Marija Vrajić i Matea Matošević koje također priželjkuju dobre rezultate na olimpijskim igrama. Marija Vrajić prije olimpijskih igara želi istrčati barem još jedan maraton i misli da bi to mogao biti onaj u Stockholmu u lipnju, a kao cilj si je postavila rezultat 2:36 sata.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.