Sepp Blatter podnio ostavku!

Sepp Blatter podnio ostavku!

Na izvanrednoj press konferenciji za novinare Blatter je podnio ostavku na mjesto predsjednika FIFA-e.

Sepp Blatter/Foto: Uefa screenshot

Sepp Blatter više nije predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e. Švicarac je odstupio danas poslijepodne kada je na press konferenciji izjavio kako odstupa sa svoga mjesta, ali nije naznačio kada će sazvati novi kongres koji će izabrati novog predsjednika.

Optužbe za korupcijske afere u koje su bili umiješani mnogi Blatterovi suradnici bili su pretežak teret na leđima predsjednika FIFA-e koji nije bio optužen za nepravilnosti od strane američkih tajnih službi, ali je najavljeno proširenje istrage koje je moglo obuhvatiti i samog Blattera.

Korupcijske afere FIFA-inih dužnosnika vezane su uz glasanje za domaćinstva Svjetskih prvenstava u Rusiji i Kataru 2018. i 2022. godine.

Po davanju ostavke Blatter je izjavio: “Donio sam ovu odluku jer FIFA-ine interese nosim u srcu. Meni su FIFA i nogomet važniji od svega”, zaključio je.

Samo četiri dana nakon što je ponovno izabran za mjesto predsjednika u pobjedi nad jedinim protukandidatom, jordanskim princom Ali bin Al Husseinom izjavio je kako FIFA treba temeljito restrukturiranje. Pomalo kontadiktorno nakon što je prije nekoliko dana svojim izjavama davao do znanja kako će se sam pobrinuti za iskorjenjivanje korupcije iz nogometa.

Prema engleskim kladionicama, favorit za novog predsjednika FIFA-e je sadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.