Sepp Blatter u svojem svijetu: ‘Nogomet će se jednog dana igrati i na drugim planetima’

Sepp Blatter u svojem svijetu: ‘Nogomet će se jednog dana igrati i na drugim planetima’

'Doći će dan kada ćemo umjesto Svjetskog prvenstva imati međuplanetarna natjecanja', vizionarski najavljuje 78-godišnji čelnik FIFA-e

Sepp Blatter/Getty Images

U São Paulu danas završava kongres Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na kojem nije bilo previše rasprave o najaktualnijoj temi – aferi Qatargate. Predsjednik Sepp Blatter tek je u svojem stilu napade na Katar nazvao rasističkima, britanske medije optužio za podmetanja, a javnosti poručio: istraga će biti završena tek najesen.

Švicarac je, međutim, zatekao nogometne izaslanike iz cijelog svijeta pomalo neobičnim opservacijama o razvoju nogometne igre. Na kraju govora o globalnom dosegu nogometa i njegovom potencijalu da mijenja društvo, 78-godišnji Blatter malo se zanio.

– Sve više se pitamo hoće li se jednog dana nogomet igrati i na drugim planetima. Zašto ne? Onda ćemo umjesto Svjetskog prvenstva imati međuplanetarna natjecanja – izjavio je Blatter.

U trenucima dok ističe kandidaturu za peti mandat na čelu FIFA-e, a kritičari mu, uključujući i UEFA-inog predsjednika Michela Platinija, sve glasnije poručuju da mora otići, Blatteru ovakvi ispadi definitivno neće pomoći da bude shvaćen ozbiljno.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.