Sepp Blatter želi smanjiti broj europskih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu

Sepp Blatter želi smanjiti broj europskih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu

Blatter je u FIFA-inom tjedniku napisao da bi se ova reforma trebala provesti što prije jer su, prema njegovom mišljenju, azijske i afričke reprezentacije zakinute

Michel Platini i Sepp Blatter/Getty Images

Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e,  iznio je ideju koja se nije previše svidjela Michelu Platiniju, a to je da se broj europskih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu smanji s 13 na 11 da bi se dodatno mjesto otvorilo Aziji odnosno Africi. Daily Mail navodi da je ovo bila kap koja je prelila čašu u odnosu Blattera i Platinija jer legenda francuskog nogometa nije zadovoljna odnosom predsjednika FIFA-e prema UEFA-i.

UEFA je u Brazilu imala 13 predstavnika, dok je 1998. u Francuskoj imala 15. Europska federacija nema namjeru popustiti u ovoj borbi, dapače Platini bi želio vratiti veći broj europskih reprezentacija s obzirom na snagu nogometa na Starom kontinentu.

Blatter je u FIFA-inom tjedniku napisao da bi se ova reforma trebala provesti što prije jer su, prema njegovom mišljenju, azijske i afričke reprezentacije zakinute.

Ovo je samo još jedan detalj koji će sigurno pogurati Platinija da se kandidira za predsjednika FIFA-e. Francuz bi odluku o tome hoće li se kandidirati trebao objaviti 28. kolovoza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.