Sergej Bubka kao šef IAAF-a: “Želim profesionalnost na svim razinama!”

Sergej Bubka kao šef IAAF-a: “Želim profesionalnost na svim razinama!”

Sergej Bubka koji se natječe za predsjednika Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) predstavio je svoj program u Bugarskoj.

Sergej Bubka, proslavljeni ukrajinski atletičar, vlasnik nekoliko svjetskih rekorda i zlatne olimpijske medalje iz 1988. godine natječe se za mjesto predsjednika Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) protiv Britanca Sebastiana Coea. Izbori će se održati 19. kolovoza u Pekingu, a Bubka je o svojemu programu govorio na ekipnom atletskom prvenstu Europe druge divizije u bugarskoj Staroj Zagori.

Jedna od stavki koju Bubka želi unaprijediti je stvaranje pozicije izvršnog predsjednika kojega bi postavio IAAF čija bi uloga bila unaprijediti odnose i koopeartivnost između svih svjetskih atletskih saveza.

“Kao što sam rekao u svome programu, ‘Dizanje atletike u nove visine’, naš sport mora biti vođen od strane plaćenih službenika na svakoj razini, od IAAF-a do nacionalnih saveza”, istaknuo je Bubka s posebnim naglaskom na dobivanju sredstava za unaprijeđenje atletike u svim aspektima i profesionalnosti na svim razinama.

Bubka je populistički naveo i kako bi svaki nacionalni savez morao imati jednaki značaj svoga glasa u IAAF-u, iako je to jako teško postići.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.