Serie A: Milan i Inter podijelili bodove, Mateu Kovačiću 90 minuta

Serie A: Milan i Inter podijelili bodove, Mateu Kovačiću 90 minuta

Utakmica 12. kola: Milan - Inter 1:1

Mateo Kovačić i Philippe Mexes/Getty Images

U ogledu Derby della Madonnina, Milan i Inter podijelili su bodove odigravši 1:1.  Mnoge oči su večeras bile uprte u “hram nogometa”. Nakon nedavnog preuzimanja kormila Intera, Roberto Mancini je promijenio i dosadašnju taktiku kojom i više nego dobro rukovodi naš Mateo Kovačić koji je teren napustio u 94. minuti.

Inter je na samom početku preuzeo inicijativu što je rezultiralo izlaženjem Maura Icardija pred samog samcatog Diega Lopeza koji njegov pokušaj uspijeva skrenuti u korner. S druge strane “rossoneri” naplaćuju pogrešku u 23. minuti kad je Stephan El Shaarawy neometano ubacio s lijeve strane na volej Jeremyju Menezu koji lakoćom posprema kraj nemoćnog Handanovića. U drugom poluvremenu nismo vidjeli pregršt pokušaja ni s jedne ni druge strane sve do 61. minute kad je nakon dugog kombiniranja lopta došla do Joela Obija koji prizemnu loptu šalje u donji lijevi kut Lopezovih vrata.

S tim rezultatom se i otišlo u svlačionice, no valja napomenuti da se na semaforu još nekoliko puta mogao mijenjati rezultat da su napadači bili precizniji. Točnije, riječ je o već spomenutom El Shaarawyju koji se u 76. minuti našao u naizgled stopostotnoj prilici, no prečka se našla na putu te poznati “Il Faraone” tako ne uspijeva matirati Samira Handanoviča.

Kod crno-plavih se tri minute kasnije među tragičare progurao Mauro Icardi koji također pogađa prečku u pokušaju realizacije velike prigode. Jedno je sigurno, nekad jedan od najvećih svjetskih nogometnih derbija sve više tone u prosječnost nogometa. Nekoć velesile iz talijanskog grada mode, a danas dirigiraju sredinom tablice Serie A. Milan drži sedmo mjesto s osvojenih 18 bodova, a Inter je na devetoj poziciji s bodom manje.


Milan – Inter (1-1) – Full Highlights 23-11… by musicandother2014

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.