Šest odličja za hrvatske parastolnotenisače

Šest odličja za hrvatske parastolnotenisače

Na ovogodišnjem prvenstvu u Lignanu sudjelovalo je 340 igrača iz 34 države.

Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić

U Lignanu je završeno Otvoreno parastolnotenisko prvenstvo Italije. Hrvatski parastolnotenisači i parastolnotenisačice su osvojili dva pojedinačna zlata i jedno srebro te u ekipnoj konkurenciji jedno zlato i dvije bronce, odnosno ukupno čak šest odličja.

U kategoriji 3 žene u finalu pojedinačne konkurencije sastale su se hrvatske paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić. Nakon uzbudljivog meča slavila je Splićanka Anđela Mužinić s 3:2. U kategoriji 10 Velikogoričanka Mirjana Lučić u finalu je savladala Rumunjku Tepeleu Jolanu Moniku sa 3:0.

U ekipnoj konkurenciji kategoriji 3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić su lagano prošle grupu da bi potom u polufinalu pobijedile ekipu Tajlanda sa 2:0 Prvo su sa 3:0 pobijedile par Asayut Ararat i Wararitdamrongul Pattaravadeu a zatim je Anđela Mužinić pobjedom od 3:0 odvela ekipu u finale.

U finalu sa Italijom Anđela i Helena su pobijedili par Brunelli Michela i Giaada Rossi s 3:0. Anđela Mužinić je pobjedom nad Giadom Rossi s 3:1 osigurala našoj ekipi zlato.

U kategoriji 4-5 Zaprešinćanka Jelena Šišić je u ekipi s Talijankom Ragazini osvojila treće mjesto, izgubivši od ekipe Tajlanda Jan-ON i Sringam s 0:2. Tomislav Špalj je igrao u ekipi s Rusom Aleksandrom Sokolovim osvojivši brončanu medalju, nakon poraza od ekipe Slovačke sa 0:2.

„Ukupan dojam je da su na ovom turniru naši igrači pokazali da su već sada u dobroj pripremljenosti za predstojeća natjecanja. S obzirom da je turnir u Lignanu bio prvi kvalifikacijski turnir koji se boduje za odlazak na paraolimpijske igre u Tokiu, kandidati za odlazak su postigli dobre rezultate.“, zaključio je izbornik Emil Gubica.

Na ovogodišnjem prvenstvu u Lignanu sudjelovalo je 340 igrača iz 34 države, a hrvatske boje branilo je 11 parastolnotenisačica i parastolnotenisača.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.