Šibenik okupirali ragbijaši- nema straha za budućnost hrvatskog ragbija

Šibenik okupirali ragbijaši- nema straha za budućnost hrvatskog ragbija

Foto: Rugby Club Rijeka Facebook

Povodom 950. obljetnice grada Šibenika prošlog vikenda je u organizaciji Ragbi kluba Šibenik održan  revijalni ragbijaški turnir, čime se ovaj olimpijski sport nastojao približiti građanima. Organizatore turnira ni najavljena kiša nije poremetila  u nakani da se isti održi štoviše: ` Kao igrači moramo priznati da se ragbi bolje igra po kiši, tako da očekujemo kvalitetan turnir´, rekao je predsjednik RK Šibenik Frane Koštan uoči najavljenog turnira.

Snage su odmjerile ekipe Novi Zagreb, Rijeka te kombinirani sastav Šibenika i Ploča koji su nastupili pod imenom “Dalmacija 2″.

Igrale su se dvije utakmice po 40 minuta. U prvoj utakmici ekipa “Rugby club Rijeka”  porazila je  ekipu sastavljenu od igrača Šibenika i Ploča 37-0.  Druga utakmica Riječanima je donijela poraz. Ekipa “Novog Zagreba” pokazala je premoć dobivši Rijeku 26-7  čime je osigurala titulu pobjednika turnira. Rijeka je zasjela na drugo mjesto, a kombinirana ekipa Šibenika i Ploča pod imenom “Dalmacija 2″ poražena je u oba susreta i tako je  ostala na trećem mjestu.

“Čestitke svima, pogotovo ekipi Novog Zagreba koja je pokazala školski ragbi, točno onako kako to treba izgledati. Rijeka je borbom od prve do zadnje minute zaslužila svake pohvale. Nismo tužni niti nezadovoljni. Dali smo priliku momcima iz ’98. godišta da prvi put igraju čitavu utakmicu, u kombinaciji s također mladim i neiskusnim igračima Ploča. Osjetili su poraz, a uskoro će osjetiti i pobjede jer su talentirani, dobri sportaši i ne bojimo se za budućnost ragbija u Šibeniku”, poručio je predsjednik Ragbi kluba Šibenik Frane Koštan.

Iako  suparnici na terenu u jednom se ipak slažu: `Sve pohvale organizatorima turnira´, koji su se pobrinuli da ničega ne manjka, a poglavito sportskog duha, lijepog  druženja i fine okrijepe.

Sudionici su poželjeli da  ovakvih turnira u budućnosti bude čim više pa tim više, isto želimo i mi.

Foto: Ragbi Klub Ploče Facebook

Foto: Ragbi Klub Ploče Facebook

Foto:  Ragbi Šibenik Facebook

Foto: Ragbi Šibenik Facebook

Foto: Novi Zagreb Rugby Facebook

Foto: Novi Zagreb Rugby Facebook

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.