Šibenik još jednom pred zidom: ponovno je aktualan stečaj?

Šibenik još jednom pred zidom: ponovno je aktualan stečaj?

Nakon pet godina pretvorbe, NK Šibenik i dalje je u financijskim dubiozama...

Nakon pet mukotrpnih godina preoblikovanja nogometnog kluba Šibenik iz udruge građana u športsko dioničko društvo, negdašnji se prvoligaš sa Šubićevca još jednom našao pred zidom.

Klub, čija povijest seže osam desetljeća unatrag, zbog financijskih je dubioza izbačen u treću ligu, no borba za preživljavanje i dalje traje, paralelno s onom povratka u Drugu HNL.

Dug od 58 milijuna kuna u pretvorbi je prebačen na grad Šibenik (nešto više od 90-postotnog udjela), ali novi su problemi stvoreni zbog neisplate doprinosa igračima i zaposlenicima za stup mirovinskoga osiguranja, koji se zakonski na taj način nije mogao ‘sanirati’.

Uprava Šibenika zbog novih je vjerovnika morala zatražiti i još jedan kredit – ovoga se puta radi o 5 milijuna i 800 tisuća kuna, kojemu bi jamac bio grad, a kao zalog uvedena zgrada na Šubićevcu. No, paraf na takvu odluku mora dati i Gradsko vijeće, na čijoj sjednici šibenski problem još uvijek nije uvršten na dnevni red. Peripetije se, dakle, nastavljaju usporedo sa zahuktalim političko-sportskim prepucavanjima šibenskih sportskih dužnosnika.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.