Šime Fantela: Najveći uspjeh je kontinuitet rezultata, osvojili smo devetu medalju u nizu

Šime Fantela: Najveći uspjeh je kontinuitet rezultata, osvojili smo devetu medalju u nizu

Austrijanci su odmah poveli, mi smo prvu oznaku okrenuli na petom mjestu, a Finci na osmom. Shvatili smo da će Austrijance teško biti uhvatiti, da treba paziti na Fince, i to smo vrhunski napravili, kaže Marenić

U šest godina Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su devet odličja, jedno svjetsko zlato i tri bronce, tri europska zlata i dvije bronce. Nevjerojatan niz kakvim se zaista malo tko može pohvaliti. Hrvatski jedriličari posljednju medlju u nizu osvojili su na Europskom prvenstvu klase 470.

– Deveta medalja u nizu, u kontinuitetu, što je mislim u sportu najveći uspjeh, održati kontinuitet, i to nam je nekako cilj, a s druge strane i potvrda dobrog rada, prema najvažnijoj regati ove sezone, svjetskom prvenstvu u rujnu u Španjolskoj gdje ćemo se boriti i za olimpijske norme, kazao je zadovoljan Šime Fantela.

U plovu za odličja Europskog prvenstva klase 470 u Ateni zauzeli su treće mjesto, te tako sačuvali broncu. Kao što smo već objavili Britanci Patience i Willis su još jučer osigurali naslov prvaka, u finalu se odlučivalo o srebru i bronci. Srebro su uzeli Austrijanci Schmid i Reichsteadter, dok su Finci Lindgren/Lindgren ostali bez postolja, na četvrtom mjestu.

– Na moru je puhala bura, znači velike promjene kroz sve dionice medal racea. Austrijanci su odmah poveli, mi smo prvu oznaku okrenuli na petom mjestu, a Finci na osmom. Shvatili smo da će Austrijance teško biti uhvatiti, da treba paziti na Fince, i to smo vrhunski napravili, napredovali smo s petog do trećeg mjesta. U konačnim rezultatima mi smo ostali na istom mjestu kao i uoči finala, pozicije su zamijenili Austrijanci i Finci, ispričao je Igor Marenić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.