Simeone: “Torres, za razliku od ostalih, misli na momčad”

Simeone: “Torres, za razliku od ostalih, misli na momčad”

Atleticov trener Diego Simeone novim je medijskim istupom dao naslutiti kako nekome od svojih igrača zamjera nepodređivanje momčadi...

Mario Mandžukić/Getty Images

Čini se kako Mario Mandžukić polako pada u nemilost svoga trenera Diega Simeonea. Nakon što je nekoliko utakmica u nizu počeo s klupe za pričuve, otpočele su čak i selidbe hrvatskoga napadača s Vicente Calderona, a nezadovoljstvo ponašanjem Atleticova šefa struke iskazali su i navijači madridskoga kluba.

Simeone, pak, okreće “pilu naopako” pa je tako samo dan prije prvenstvene utakmice kontra Valencije izjavio kako je “Mandža najvažniji igrač Atletica”, da bi ga potom uveo na travnjak tek u 62. minuti utakmice. Mandžukić je igrao nezainteresirano i ‘mlako’, a vrlo je brzo uspio ‘zaraditi’ i treći žuti karton, zbog čega će sljedeći susret gledati – s tribina.

Argentinski trener najnovijim istupom u medijima kao da Mandžukiću želi neizravno poručiti kako se mora više staviti u funkciju momčadi: “Torres, za razliku od ostalih, misli na ostatak momčadi. Protiv Valencije nam je, konkretno, svojom pokretljivošću stvarao višak u sredini”, rekao je Simeone.

“Mandžukića sam ubacio u drugome dijelu, a Ardu postavio kao drugoga napadača – htjeli smo više držati loptu u svom posjedu”, obrazložio je.

“Morate razumjeti kako nitko nije bitniji od momčadi”, kazao je nedavno Simeone, a ovakve njegove insinuacije daju naslutiti kako hrvatskom reprezentativcu možda zamjera – preveliku sebičnost? Takva je mogućnost, ipak, vrlo neobična i Mandži apsolutno nesvojstvena, budući da je tokom cijele karijere davao maksimum za svaku loptu i bio upravo timski igrač. Trakavica će se, čini se, nastaviti…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.