Prvenstvo Balkana u Istanbulu

Šimić i Horvat prvaci Balkana, sedam medalja putuje u Hrvatsku!

Šimić i Horvat prvaci Balkana, sedam medalja putuje u Hrvatsku!

Mladi hrvatski atletičari Ana Šimić i Ivan Horvat okitili su se naslovima prvaka Balkana u svojim disciplinama..

Foto: Redbull.com

U subotu je u Istanbulu okončano dvoransko seniorsko prvenstvo Balkana, na kojem su hrvatski reprezentativci sakupili ukupno sedam odličja, od čega dva ‘najjačeg’ sjaja.

Prvaci Balkana u svojim disciplinama postali su tako 24-godišnji motkaš Ivan Horvat i 26-godišnja visašica Ana Šimić.

Horvat je u Turskoj bio izuzetno raspoložen, skočivši iz drugog pokušaja svoj najbolji rezultat sezone (5,55 m) te ostavivši iza sebe Cipranina Nikandrosa Stylianoua (5.25) sa srebrom i Rumunja Andreia Razvana Deliua (5.10) sa broncom.

Ana Šimić također je u turskoj prijestolnici ostvarila rezultat sezone, jedina skočivši 1,92 m iz drugog pokušaja te slavivši ispred Marije Vuković (Crna Gora, 1.89 m) i Rumunjke Daniele Stanciu (1.86 m). Pokušala je hrvatska visašica svladati i letvicu postavljenu na 1.94 metara, no ona ovoga puta ipak nije ostala stajati na svome mjestu.

Atletičari i atletičarke u kockastim dresovima ukupno su osvojili sedam odličja: dva zlata, dva srebra i tri bronce, čime su se pozicionirali na ukupno peto mjesto svih zemalja koje su sudjelovale na prvenstvu. Najuspješniji su bili sportaši iz Rumunjske s ukupno 15 medalja (po pet zlata, srebra i bronce); slijedi Turska s 10 odličja (tri zlata, pet srebra i dvije bronce) te Bugarska i Grčka s 10, odnosno 9 medalja.

Osim već spomenutih zlatnih odličnika, s medaljama će se u Lijepu našu vratiti i Ivana Lončarek (srebro na 60 m prepone), kojoj je zlato promaknulo za samo šest tisućinki sekunde, Ivan Vujević (srebro, skok u dalj, 7,60 m), također s najboljim rezultatom sezone, Sanjin Šimić (bronca, skok u dalj, 7,58 m), Kristina Dudek (bronca, 400 metara, 55,03) i Paola Borović (bronca, troskok, 13,43 m).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.