Šimunić: “Ni zbog čega ne žalim”

Šimunić: “Ni zbog čega ne žalim”

Josip Šimunić uživa u svojoj novoj ulozi pomoćnog trenera hrvatske nogometne reprezentacije...

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Šimunić konačno je prekinuo dugu medijsku šutnju i pred novinarske mikrofone stao na premijeri svoga filma, kojega je pod nazivom ‘Moja voljena Hrvatska’ snimio Jakov Sedlar.

“Nikome ništa ne trebam dokazivati. Film smo napravili baš zato što svatko ima neku svoju priču, a ovo je moja”, kazao je Joe. “Naučio sam sljedeće: ako čovjek ne ispriča svoju priču, ispričat će je drugi. Ništa mi nije žao, apsolutno ništa.”

“Prošlo je dvije godine… Nije lijepo ni kad svako malo netko mene diskriminira, ali takav je život”, osvrnuo se na sporni uzvik ‘Za dom’, koji mu je naprasno prekinuo reprezentativnu, ali i igračku karijeru. “Taj je incident obilježio kraj moje karijere, ali mnogo je stvari na svijetu koje nisu u redu. To je prošlost i imat ću još prigoda dokazati kako sve to nije bilo pravedno. Nikoga nisam htio uvrijediti i ne bih to učinio da sam znao kako je kažnjivo”, priznao je.

Dolaskom Ante Čačića na klupu hrvatske nogometne reprezentacije ‘upao’ je i u stručni stožer kockastih. “Drago mi je što je Ante dobio priliku, a i meni je jednoga dana želja postati trenerom. Sretan sam zbog prilike koju sam dobio, fantastično je biti pomoćni trener tako sjajnim igračima. Čačić je izvrstan trener i čovjek i odlično se snašao, u što nitko nije sumnjao. Kritike nisu u redu, ali živimo u takvom društvu”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.