Sinkovići: “Teško je pronaći riječi, naše je veslanje reklo sve”

Sinkovići: “Teško je pronaći riječi, naše je veslanje reklo sve”

Braća Marin i Valent Sinković bili su presretni poslije obrane svjetskoga zlta u dvojcu na pariće...

Valent i Marin Sinković

Poslije zlata na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu, braća Martin i Valent Sinković kvalitetu (i dominaciju) u dvojcu na pariće dokazali su i u francuskom Aiguebelettu uvjerljivo slavivši u finalnoj utrci ispred Litve i Novog Zelanda.

Ostvarenje je utoliko značajnije kad se u obzir uzme fakt da spomenuti veslački duo u dvojcu na pariće nastupa tek od prošle sezone, a u međuvremenu su u vitrine pospremili i trofeje pobjednika Svjetskoga kupa za 2014. i 2015. godinu. Šesto je to veliko natjecanje u nizu koje su pokorili, a najbolji su bili i u svakoj utrci u posljednjih 14 mjeseci!

“Nakon ovako iscrpljujućih utrka uvijek je teško pronaći prave riječi, no vjerujemo da je naše veslanje na kraju reklo sve. Zlato je zasluženo u našim rukama”, složili su se Sinkovići, koji su ovim trijumfom ujedno zakaparili i sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine.

“Najvažnije je ići korak po korak. Nakon ovog SP-a i još jednog zlata možemo početi s pripremama i razmišljanjem o Riju. Jako smo ponosni na ostvarene rezultate, ali na ovome ne mislimo stati. Puno je toga još pred nama”, kaže Valent.

“Osjećaj je uistinu savršen. Biti na krovu svijesta potvrda je vašeg rada, odricanja i svega za što živite u tih šest i nešto minuta. Tijekom cijele utrke bili smo sigurni u sebe i kontrolirali situaciju, a iako smo bili favoriti mora se istaknuti da su sve posade odlične. Konkurenciju nikad ne podcjenjujemo, oni su nas gurali do zlata i njihovi su dobri rezultati motiv da i mi budemo još bolji”, nadovezao se Martin.

Slijedi zasluženi odmor, a potom nova iskušenja i proces priprema za najveći i najvažniji nastup proteklog četverogodišnjeg ciklusa…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.