Šitum iz Spezije: “Ako budem dobar, možda me vrate”

Šitum iz Spezije: “Ako budem dobar, možda me vrate”

Mladi hrvatski napadač Mario Šitum nada se kako će dobrim igrama u Speziji ponovno steći naklonost Dinamove struke...

Mario Šitum/www.acspezia.com

Mario Šitum neprikosnoveni je talent, još od pionirskih i kadetskih dana, no za sada se u Dinamu nije uspio dokazati. Iz modre je momčadi prvo preusmjeren na posudbu u Lokomotivu, a od ove godine nosi dres Spezije – ‘kluba kćeri’ talijanskog biznismena Gabrielea Volpija, u čijem je ‘portfelju’ i HNK Rijeka.

Spezija posjeduje pravu malu hrvatsku koloniju – na trenerskoj klupi poteze vuče Nenad Bjelica, dok se na terenu dokazuju Matija Katanec, Niko Datković, Mato Miloš, Dario Čanađija, Marko Bakić, Josip Brezovec i Robert Krišto.

“Bjelica je odmah uz bok primjerice Vahidu Halihodžiću; on je jedan od dva najbolja trenera s kojima sam radio i vječno ću ga pamtiti. Prvo je sjajan čovjek, a zatim i fantastičan trener. No, premda je Halihodžić nešto poznatiji, siguran sam da će Bjelica za koju godinu biti na njegovoj razini”, ističe mladi napadač.

Iako u Speziji igra vrlo dobro te je stekao trenerovo povjerenje, postoji jedan klub u koji bi se radio vratio. “Dinamo je moj klub i uvijek ću ga najviše voljeti. Možemo razgovarati o tome da sam trebao bolje iskoristiti prigodu koju sam dobio, no isto tako dio krivice snosi i struka. S modrima imam ugovor do ljeta 2017. i do tada neću gubiti nadu. Znam da me prate, i ako budem dobro igrao – rado ću se vratiti u Zagreb. Ne želim sjediti na klupi – moje je da se dokazujem, a na klubu da to prepozna”, zaključuje Šitum za SN.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.