Šitum: “Šokiran sam pozivom Nike Kovača”

Šitum: “Šokiran sam pozivom Nike Kovača”

Šitum će biti isproban protiv Gibraltara, dok će susret protiv Italije započeti nešto iskusniji igrači. Šitum je za Goal.com izjavio kako ovo nije očekivao...

Mario Šitum/Foto: www.acspezia.com

Mario Šitum pojavio se na reprezentativnom popisu Nike Kovača i tako izazvao veliko iznenađenje. Hrvatski izbornik očito je pomno pratio ovosezonske nastupe krilnog napadača Spezije te mu uručio poziv za dvoboje protiv Gibraltara i Italije.

Šitum će biti isproban protiv Gibraltara, dok će susret protiv Italije započeti nešto iskusniji igrači. Šitum je za Goal.com izjavio kako ovo nije očekivao:

Ne mogu vjerovati! Otkud vam ta informacija, pa nisam imao pojma za ovo. Nisam očekivao ovo, mislio sam da znate nešto drugo, možda u kojem ću klubu igrati sljedeće sezone. A vi meni kažete da sam pozvan u reprezentaciju. Šokiran sam!”, kazao je Šitum.

Također postoji i jedna otežavajuća okolnost: “Joj, pa mi možda u to vrijeme igramo kvalifikacije za ulazak u Serie A. Sutra nam je prva utakmica s Avellinom, a ako prođemo onda su pred nama 29. svibnja i 2. lipnja dvoboji s Bolognom. No, kada bismo i u tim utakmicama pobijedili, igrali bismo dvije utakmice finala koje su na rasporedu 5. i 9. lipnja.”

Šitum tako nije siguran kako će se situacija razviti, ali smatra da je ovo vrhunac njegove dosadašnje karijere: “Ma stvarno sada nemam pojma. Nisam mogao ni sanjati da ću dobiti poziv u reprezentaciju. Ovo je za mene veliko iznenađenje, pravo čudo. To je vrh koji svaki igrač želi, sanja i može dostići. Vidjet ćemo idućih dana što će biti sa Spezijom, sada mi je teško o ičemu pričati. Ali, ponosan sam i počašćen ovim pozivom, ovo je vrh moje karijere.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.