DOBAR POČETAK NAŠIH U ROTTERDAMU

Sjajan dan hrvatskog tenisa u Rotterdamu

Sjajan dan hrvatskog tenisa u Rotterdamu

Prvoga dana ATP 500 turnira u nizozemskom Rotterdamu na terenu su bila sva tri naša predstavnika te su svi upisali pobjede. Dodig je dobio Pairea, Čilić Istomina a Čorić nakon velike borbe de Bakkera.

Ivan Dodig/Getty Images

Prvi je na teren izašao Ivan Dodig i nakon dvije pobjede u kvalifikacijama uspio je pobjediti i Benoita Pairea sa 6-3, 7-6(4). Dodig je francuskom tenisaču, 21. na ATP ljestvici, uzeo dva puta servis i u meču je osvojio 84 od ukupno 152 poena. Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i prva pobjeda našeg tenisača kojeg u drugom kolu čeka bolji iz ogleda između Nijemca Philippa Kolschreibera i još jednog Francuza Juliena Benneteaua.

Nakon njega na centralni teren u Rotterdamu izašao je naš najbolji tenisač Marin Čilić i napokon uspio pobjediti iako nije pokazao neku briljantnu igru protiv Uzbekistanca Denisa Istomina. Završilo je na kraju 7-6(5), 6-4. Marinu je ovo sedma pobjeda u osam susreta protiv Istomina, te će u drugom kolu igrati protiv Gillesa Mullera koji je uspio slaviti protiv Talijana Andreasa Seppija.

Posljednji je na rasporedu bio meč Borne Čorića koji je nakon dva i pol sata bitke uspio pobjediti domaćeg predstavnika Thiema de Bakkera sa 7-6(9), 4-6, 6-3. Borna je odigrao sjajan meč te u prvom setu spasio čak deset set lopti. Drugo kolo donosi puno zahtjevnijeg protivnika jer će igrati protiv boljeg iz dvoboja Latvijca Ernesta Gulbisa i Francuza Gaela Monfilsa.

Rotterdam – 1.kolo:
Ivan Dodig (Hrv,Q) – Benoit Paire (Fra) 6-3 7-6(4)
Marin Čilić (Hrv,2) – Denis Istomin (Uzb) 7-6(5) 6-4
Borna Čorić (Hrv) – Thiemo de Bakker (Niz,WC) 7-6(9) 4-6 6-3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.