Sjajan nastup hrvatskih atletičara u Beču: Istrčane norme za Europsko dvoransko prvenstvo…

Sjajan nastup hrvatskih atletičara u Beču: Istrčane norme za Europsko dvoransko prvenstvo…

To su ujedno i ispunjene norme za predstojeće Europsko prvenstvu u dvorani koje će se od 3. do 5. ožujka održati u Beogradu.

Andrea Ivančević

Dio hrvatskih atletičara nastupio je u subotu na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beču na kojem su najbolje rezultate ostvarile naše preponašice.

Andrea Ivančević pobjednica je utrke na 60m prepone rezultatom 8,10, ispred Ivane Lončarek s 8,24. Ujedno su obje ostvarile norme za Europsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Beogradu početkom ožujka. Norma iznosi 8,24 a valja  spomenuti da je Lončarek  u kvalifikacijama istrčala (8,21).

Ivana Lončarek/foto: Facebook

Sjajna je to najava za europsku smotru te da od naših predstavnika u Beogradu možemo puno očekivati.

“Obje su odlično trčale u finalu i svi smo jako zadovoljni. Što se tiče Andree, ona je trebala jedno lakše natjecanje prije mitinga u Dusseldorfu 1. veljače i zato smo tu. Orijentacija je bila više na tehniku nego na rezultat, a vrlo nam je bitno i da je sve proteklo bez zdravstvenih poteškoća”, komentirao je Andrein trener Igor Čordaš.

Na postolje je stao i Marko Peštić u disciplini skoka u dalj (7,10) osvojivši  treće mjesto,  iza Britanaca Daniela Gardinera (7,74) i Juliana Reida (7,44).

Odličan je bio i Mateo Ružić na 400m, najbolji od naših predstavnika u toj utrci, osvojivši šesto mjesto (47,51), dok je Zvonimir Ivašković 60m trčao 6,90 i u B finalu zauzeo peto mjesto.

Rezultati su dostupni ovdje

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.