Međunarodno natjecanje u karateu od 1. do 2. listopada , Rijeka, Dvorana Centra Zamet

Sjajan uspjeh Hrvatskih karatista na održanom turniru karate croatia open 2016

Sjajan uspjeh Hrvatskih karatista na održanom turniru karate croatia open 2016

Vikend iza nas protekao je u vrhunskoj predstavi najboljih karatistica i karatista iz 19 zemalja. Natjecalo se 154 klubova, ukupno 1.253 natjecatelja. Ekipa sa portala “Hrvatska reprezentacija” popratila je događanje i imala priliku svjedočiti sjajnim izvedbama karatista svih dobnih skupina. Bila je to prilika da nacionalne reprezentacije prijateljskih zemalja provjere svoju kvalitetu prije svjetskog prvenstva za seniore i seniorke koje će se održati u Linzu u studenom 2016. godine.

U organizaciji karate kluba TAD  iz Rijeke, Rijeci je  pripala čast biti domaćin ovog velikog Međunarodnog natjecanja na kojem su karatisti iz hrvatskih klubova osigurali prvu poziciju na ljestvici po broju osvojenih medalja. Hrvatski karatisti su na ovom turniru Hrvatskoj donijeli 34 osvojenih prvih mjesta, 35 osvojenih drugih mjesta i 70 osvojenih trećih mjesta u konkurenciji od svega 18 zemalja i natjecatelja iz 154 klubova.  Po broju osvojenih medalja drugo mjesto je pripalo Slovačkoj, a treće Njemačkoj.

Natjecatelji su se natjecali u kategorijama kumite i kate (ekipno i pojedinačno). U kategoriji kumite nastupili su natjecatelji u konkurenciji dobnih skupina: od 7 do 9 godina te od 9 do 11 godina, mlađi kadeti/kadetkinje (12,13 god.),  kadeti/kadetkinje (14,15 god.), juniori (16, 17 god.),  mlađi seniori (18-21 god.), seniori (18+ god.)

U  kategoriji kata natjecale su se sve dobne skupine od cicibana do veterana, pojedinačno i ekipno. Na natjecanju u ovoj kategoriji sudjelovali su i sportaši, osobe s invaliditetom  (u invalidskim kolicima, s mentalnim poremećajem te slabovidni i slijepi).

U ukupnom poretku od 154 klubova iz 19 zemalja u prvih deset, po ostvarenim rezultatima njihovih članova, našla su se čak četiri hrvatska kluba: KK Kastav (4),  KK Globus iz Čakovca (5),  KK Velika Gorica (6), KK Delta iz Rijeke (10).

U kategoriji kata najbolje rezultate i plasman u prvih deset su ostvarili članovi KK Samobor (4), KK Hrvatski Sokol iz Osijeka (9) te KK Sljeme iz Zagreba (10). U  kategoriji kumite najbolje rezultate i plasman u prvih deset  su ostvarili članovi KK Kastav (3),  KK Globus iz Čakovca (4) te  KK Velika Gorica (5).

Rezultati natjecanja se mogu u cijelosti pogledati ovdje.

U nastavku donosimo galeriju fotografija našeg fotografa Damjana Raguža zabilježenu sa mjesta događanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.