Sjajna Donna Vekić u finalu WTA turnira u Taškentu

Sjajna Donna Vekić u finalu WTA turnira u Taškentu

Donna Vekić (137) - Rodina (93) 7:5 6:1.

Donna Vekić/Getty Images

Nakon godinu i pol dana loše forme i loših rezultata, Donna Vekić je prije nekoliko trenutaka prošla u svoje četvrto WTA finale u kratkoj karijeri. Na mjestu gdje je sa samo 16 godina izborila svoje prvo WTA finale u karijeri (poraz od Begu u finalu), u Taškentu, Donna je pokazala da izlazi iz krize, da igra sve bolje i sutra će imati odličnu šansu da dođe do svog drugog WTA naslova u karijeri.

Donna je danas igrala protiv Evgeniye Rodine, 93. tenisačice svijeta. Očekivalo se da će to biti težak dvoboj, Donna nije bila favorit po predviđanjima, ali je ponovno kao i cijeli ovaj tjedan igrala odlično i slavila sa 7:5 6:1.

Možemo reći da je neizvjestan prvi set odlucio pobjednika. Donna je dva puta imala break prednosti, Rodina se vraćala, ali Donna je kod 6:5 napravila novi break i uzela set sa 7:5. Zatim je projurila kroz drugi uzevši ga sa 6:1 i nije dala nikakvu šansu Ruskinji da zakomplicira meč.

Donna ce imati odličnu šansu za novi WTA naslov, za titulu ce se boriti protiv Japanke Nao Hibino, 117. igračice svijeta i ukoliko pobjedi vratit će se u društvo najboljih 100 igračica svijeta.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.