Sjajna izvedba mladih boksača na Europskom prvenstvu u Zagrebu

Sjajna izvedba mladih boksača na Europskom prvenstvu u Zagrebu

Europsko kadetsko prvenstvo Zagreb / foto: HBS

Na Europskom prvenstvu u boksu za kadete, koje se pred prepunom dvoranom SRC Lučko održalo ovaj vikend u Zagrebu, nastupilo je 235 boksača iz 28 zemalja.

“Naši su boksači osigurali dvije medalje, što je do sada jedan od najvećih uspjeha u ovoj dobnoj skupini. Nakon juniorske dvije medalje u Mađarskoj, zlatnog Biletića i brončanog Veočića i na ovom smo natjecanju osigurali dvije medalje što je izniman uspjeh”  zadovoljan je bio Bošnjak, koji smatra da je ovim uspjehom opravdana organizacija ovog natjecanja.

Nakon što je u subotu hrvatski boksački reprezentativac Matej Hlača (54 kg) furioznom predstavom podigao na noge čitavu dvoranu u  polufinalu Europskog prvenstva i  superiornom izvedbom očarao publiku i suce, koji su mu dali jednoglasnu pobjedu nad Ircem Francisom, Hrvatski kadetski reprezentativac Borna Lončarić (72 kg) danas također sjajan, no jednoglasnom odlukom suca u borbi protiv Ukrajinca Kushnira ipak je izgubio, ali to mu nije umanjilo vrijednost odličja koje je zaradio jer brončana medalja je jednako vrijednog sjaja.

“Smatram da smo pobijedili, međutim, suci nisu tako vidjeli. Sada više nema veze. Imamo broncu i trebamo biti zadovoljni”, izjavio je Izbornik Dražen Kuhar.

U četvrtfinalima nastupili su još dvojica Hrvata. Petar Kuhar u kategoriji do 68 kilograma je izgubio od Engleza Rayana Dickena dok  je Klaudio Vukovac (+76 kg) poražen  u meču sa Turčinom Yavuzem Kardiganom.

Sjajni su to uspjesi mladih boraca – Čestitke!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.