Sjajna Konjuh u drugom kolu, Štepanek zaustavio Dodiga

Sjajna Konjuh u drugom kolu, Štepanek zaustavio Dodiga

Drugi dan Roland Garrosa Hrvati zasad odrađuju uz polovičan uspjeh.

Ana Konjuh/Getty Images

Sjajna Ana Konjuh ostvarila je svoju prvu pobjedu u Parizu protiv tri godine starije ruske tenisačice Margarite Gasparyan rezultatom 6:1, 6:4. Trenutno 94. tenisačica svijeta ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv Ruskinje koja ove sezone ima čak 27 pobjeda i samo četiri poraza.

Meč je obilježio veliki broj pogrešaka s obje strane mreže. Ana Konjuh imala je 14 winnera i 23 neprisiljene pogreške, dok je sa winnerom manje i čak 37 pogrešaka Gasparyan trasirala put u drugo kolo za odličnu Konjuh.

U sljedećem krugu Konjuh igra protiv 30. nositeljice Rumunjke Irine Camelie Begu koja je pobijedila Bethanie Mattek-Sands sa 6:4, 7:6.

Ivan Dodig nažalost nije bio iste sreće kao Ana. On je u prvom kolu izgubio od češkog veterana Radeka Štepaneka sa 3:1 u setovima. Bilo je 7:5 3:6 4:6 1:6 za trenutačno 129. tenisača svijeta.

Nakon odlično otvorenog prvog seta, Dodig je neobjašnjivo pao u sljedeća tri te se tako već na početku oprostio od drugog grand slama sezone. Ipak, put na pariškoj zemlji za njega još uvijek nije završio. Već u utorak igra prvo kolo parova s partnerom Marcelom Melom protiv Beckera i Satschka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.