Sjajna Mikela Ristoski brončana na Paraatletskom prvenstvu!

Sjajna Mikela Ristoski brončana na Paraatletskom prvenstvu!

Mikela Ristoski foto: Paraolimpijac

Četvrtog dana natjecanja na Friedrick Ludwig Jahn sport parastadionu na Europskom paraatletskom prvenstvu Mikela Ristoski u kategoriji atletičarki s intelektualnim teškoćama,osvojila je brončanu medalju u skoku dalj. Mikela je u trećoj seriji skočila 5.52 metra što je bilo dostatno za broncu. Nova europska prvakinja i svjetska rekorderka je Poljakinja Karolina Kucharcyk sa 6.14m, a srebrna je Portugalka Erica Gomes s 5.68m.

„Nisam razočarana s broncom. Već gotovo godinu dana vučem ozljedu pete skočne noge i to me je očito sputavalo da ostvarim bolji rezultat. Konkurencija je bila izuzetno jaka i kada je Poljakinja Karolina Kucharcyk postavila novi svjetski rekord tada je bilo očito da više ne mogu. No, još jednom ću reći, i kada sam ozljeđena ja se uvijek s velikih natjecanja vraćam s odličjem. Ostaje mi da konačno saniram tu nezgodnu ozljedu petnog trna kako bi mogla u slijedećoj sezonu ući u potpunosti spremna za izazove koji me očekuju za ostvarivanjem para olimpijske norme“, izjavila je Ristoski neposredno po okončanju natjecanja u Berlinu.

U poslijepodnevnom natjecanju u bacanju diska, Velimir Šandor, osvojio je četvrto mjesto s osobnim rekordom od 18.94m . Trenutni saldo hrvatskih medalja u Berlinu su dva zlata, dva srebra i tri bronce.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.