Sjajne izvedbe hrvatskih judaša: Družeti četvrti naslov, Topolovec pokazala kontinuitet napretka

Sjajne izvedbe hrvatskih judaša: Družeti četvrti naslov, Topolovec pokazala kontinuitet napretka

Prvenstvo Hrvatske za judaše i judašice u seniorskoj kategoriji okupilo je u Podsusedu 152 judoke iz 37 klubova iz cijele države.

Bilo je vrlo zanimljivo i uzbudljivo, uz nekoliko iznenađujućih rezultata. U prve dvije kategorije judašica (do 48 kg i do 52 kg) slavile su članice JK Panda, Matea Behin i Matea Brletin. Finale kategorije do 57 kg donio je borbu Tihee Topolovec (AJK Student) i Tene Šikić (JK Zagreb), europskih medaljašica u kategoriji mlađih seniorki u protekle dvije godine. Slavila je Topolovec i još jednom pokazala kontinuitet napretka.

Tihea Topolovec foto: judo.hr

Zlato za JK Zagreb zato je došlo u kategoriji do 63 kg, gdje je slavila Lucija Babić, dok je u kategoriji do 70 kg zlatna bila Mia Mihovilović (JK Kaštela), pobijedivši u finalu Maju Blagojević (JK Zagreb). U dvije posljednje kategorije najviše razloga za veselje imao je JK Pujanke jer je Katarina Marasović (do 78 kg) uzela zlato, a preko 78 kg status favoritkinje, ispred Zrinke Miočić (JK Pujanke), opravdala je Ivana Šutalo (JK Dubrovnik).

U muškoj konkurenciji favoriti Bernard Azinović (do 60 kg, JK Zagreb) i Marko Drašković (do 66 kg, JK Pinky) opravdali su očekivanja svojih navijača. Još jedno zlato za JK Zagreb stiglo je preko Dominika Sumpora (do 73 kg), a Dominik Družeta je uzeo četvrto zlato zaredom u kategoriji do 81 kg.

JK Lika Zagreb uzeo je zlato, srebro i jednu broncu u kategoriji do 90 kg. I to redom, Denis Beljić, Mihael Topolovec i Josip – Mihael Međugorac. Istu stvar napravio je AJK Student u kategoriji do 100 kg. Zlatni je bio Marko Kumrić, a iza njega Josip Tenžera i Luka Miloš.

Najveće iznenađenje došli je u kategoriji preko 100 kg, gdje je prvo ime bio Zlatko Kumrić (AJK Student).

Zlatko, Dominik i Marko foto: Cro Judo

“Podcijenio sam protivnika, obilo mi se to o glavu i pao. Dogodi se. Naučit ću iz toga i idemo dalje”,  izjavio je Kumrić nakon poraza od, kasnije srebrnog, Luke Ivančevića (JK Lika Zagreb), nakon čega je osvojio broncu. Zlato je uzeo Ivan Čović (Zagrebačka Judo Škola).

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.