Sjajne izvedbe hrvatskih judaša: Družeti četvrti naslov, Topolovec pokazala kontinuitet napretka

Sjajne izvedbe hrvatskih judaša: Družeti četvrti naslov, Topolovec pokazala kontinuitet napretka

Prvenstvo Hrvatske za judaše i judašice u seniorskoj kategoriji okupilo je u Podsusedu 152 judoke iz 37 klubova iz cijele države.

Bilo je vrlo zanimljivo i uzbudljivo, uz nekoliko iznenađujućih rezultata. U prve dvije kategorije judašica (do 48 kg i do 52 kg) slavile su članice JK Panda, Matea Behin i Matea Brletin. Finale kategorije do 57 kg donio je borbu Tihee Topolovec (AJK Student) i Tene Šikić (JK Zagreb), europskih medaljašica u kategoriji mlađih seniorki u protekle dvije godine. Slavila je Topolovec i još jednom pokazala kontinuitet napretka.

Tihea Topolovec foto: judo.hr

Zlato za JK Zagreb zato je došlo u kategoriji do 63 kg, gdje je slavila Lucija Babić, dok je u kategoriji do 70 kg zlatna bila Mia Mihovilović (JK Kaštela), pobijedivši u finalu Maju Blagojević (JK Zagreb). U dvije posljednje kategorije najviše razloga za veselje imao je JK Pujanke jer je Katarina Marasović (do 78 kg) uzela zlato, a preko 78 kg status favoritkinje, ispred Zrinke Miočić (JK Pujanke), opravdala je Ivana Šutalo (JK Dubrovnik).

U muškoj konkurenciji favoriti Bernard Azinović (do 60 kg, JK Zagreb) i Marko Drašković (do 66 kg, JK Pinky) opravdali su očekivanja svojih navijača. Još jedno zlato za JK Zagreb stiglo je preko Dominika Sumpora (do 73 kg), a Dominik Družeta je uzeo četvrto zlato zaredom u kategoriji do 81 kg.

JK Lika Zagreb uzeo je zlato, srebro i jednu broncu u kategoriji do 90 kg. I to redom, Denis Beljić, Mihael Topolovec i Josip – Mihael Međugorac. Istu stvar napravio je AJK Student u kategoriji do 100 kg. Zlatni je bio Marko Kumrić, a iza njega Josip Tenžera i Luka Miloš.

Najveće iznenađenje došli je u kategoriji preko 100 kg, gdje je prvo ime bio Zlatko Kumrić (AJK Student).

Zlatko, Dominik i Marko foto: Cro Judo

“Podcijenio sam protivnika, obilo mi se to o glavu i pao. Dogodi se. Naučit ću iz toga i idemo dalje”,  izjavio je Kumrić nakon poraza od, kasnije srebrnog, Luke Ivančevića (JK Lika Zagreb), nakon čega je osvojio broncu. Zlato je uzeo Ivan Čović (Zagrebačka Judo Škola).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.