Sjajni uspjesi hrvatskih trapaša na europskom prvenstvu – osvojeno ekipno zlato!

Sjajni uspjesi hrvatskih trapaša na europskom prvenstvu – osvojeno ekipno zlato!

U pojedinačnoj konkurenciji za srebrno odličje se pobrinuo Josip Glasnović.

Giovanni Cernogoraz/Foto: Youtube screenshot

Hrvatski trapaši Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u gađanju letećih meta koje se održava u talijanskom Lonatu, dok je Josip Glasnović osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji.

Za zlatnu medalju pogodili su ukupno 360 meta, druga je Češka koja imala dvije mete manje, a domaćin Italija je na trećem mjestu sa 356 pogođenih meta. Josip Glasnović je sa 121 metom sigurno ušao u finale, a Giovanni Cernogoraz je morao u raspucavanje sa još četvero strijelaca za ulazak u finale. Kristijan Kancelar je sa 119 pogođenih meta osvojio 13. mjesto, a u ovoj disciplini sudjelovalo je ukupno 88 strijelaca.

Josip Glasnović je i u pojedinačnoj konkurenciji bio sjajan. Do srebra u finalu došao je sa 121 pogođenom metom. U prvom dijelu finalnog gađanja  gađao je vrlo sigurno i sa samo jednim promašajem ušao je u borbu za zlatnu medalju sa Talijanom Fabrrizziem. Nakon finalnog dijela oboje su bili poravnati pa se je krenulo sa raspucavanjem gdje je sretniji bio Fabrizzi koji je osvojio zlato, Josip srebro, dok  je Giovanni Cernogoraz osvojio 7. mjesto, a Kristijan Kancelar 13.

Čestitke za sjajan uspjeh hrvatskim strijelcima.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.